Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İzmir ve Manisa'nın kuzeyi, Rize, Artvin, Bayburt ve Hatay çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise, Türkiye genelinde kuzey yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Güney Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde yer yer kuvvetlice esecek.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere Türkiye genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü ve devam eden kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji'den Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında halen tarımsal faaliyette bulunan üreticilerin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı. (7)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (-1)

İZMİR: Parçalı, sabah saatlerinde kuzey kesimleri çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu.(7)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu.(10)

ANTALYA: Az bulutlu.(10)

SAMSUN: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı.(4)

ERZURUM: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı.(-6)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(1)

RİZE: Çok bulut (3)

TRABZON: Çok bulutlu (4)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Ege: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, İzmir ve Manisa'nın kuzey kesimleri sabah saatlerinde karla karışık Yağmurlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğusu çok bulutlu, Hatay çevreleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri kar yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Ordu ile gece saatlerinde Rize, Artvin ve Bayburt çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Çığ tehlikesine karşı eğimin fazla olduğu yerlerde dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek

Editör: TE Bilisim