Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için saldırılar düzenleyen, siviller ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya temmuzda da göz açtırmayan güvenlik güçleri, 247 teröristi etkisiz hale getirdi. PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde aynı ayda düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 366 kişiden aralarında KCK'nin "Türkiye mali alan sorumlusu" Murat Yılmaz'ın da bulunduğu 116'sı tutuklandı. Teröristler ya da yandaşlarınca "girilemez" veya "ulaşılamaz" denilen alanlara girerek, teröristleri inlerinde bulan güvenlik güçleri, "gri" ve "yeşil" kategorideki teröristleri bir bir etkisiz hale getirdi.

Ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri kararlı mücadelesini sürdürüyor.

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

Şehir merkezi ya da kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, örgüte yönelik yaz ayında da yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.

Kış ve bahar aylarında kırsalı PKK'ya dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurdu.

247 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK mensuplarının 1-31 Temmuz'daki saldırılarında 9 güvenlik görevlisi şehit oldu. Öğretmen, işçi, siyasilerin ve çobanın da aralarında bulunduğu 10 sivilin yaşamını yitirdiği terör saldırılarında, 9 kişi yaralandı. Operasyon ve terör saldırılarında yaralanan 43 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim