Mardinliler Derneği Başkanı Nedim Kaya, dinleri ve dilleri farklı toplulukların binlerce yıldan beri Mardin’de birlik içinde yaşadığını belirterek, “İşte bu kardeşçe yaşantımız bütün dünyaya örnek olmuştur. MARDİNDER olarak kadim değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

MARDİNDER, İstanbul’da yaşayan Mardinlileri Florya’daki Hak Evrensel Hatay Restaurant’ta verdiği iftar yemeğinde bir araya getirdi. Nedim Kaya’nın başkanlığa seçildikten sonra düzenlenen ilk iftar yemeğine İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Mardin eski milletvekili Nihat Eri, MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, Mardinli ünlü işadamı Zeynel Abidin Erdem, İstanbul’da kurulu Mardin’i temsil eden STK temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

MARDİNDER Başkanı Nedim Kaya, iftar yemeğinde yaptığı selamla konuşmasında, “Geleneksel iftar programımıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bağımızı güçlendirdiğimiz bu güzel iftar sofrasında bizleri buluşturan Cenab-ı Hakk’a şükrediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

KADİM DEĞERLER

MARDİNDER olarak, kadim değerlere her ortamda, her ne şekilde olursa olsun sahip çıkmayı asli vazifeleri olarak gördüklerini belirten Kaya, bir tek amaçları olduğunu, onun da memleketleri Mardin’i en iyi şekilde temsil etmek ve Mardinli hemşehrilerine en doğru, en yararlı hizmeti sunabilmek olduğunu söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

“Ben buradan hepinizi, dinlerin ve dillerin özgürce hiçbir ayrım yapılmadan huzur ve hoşgörü içinde yaşandığı kadim şehir Mardinimize davet ediyorum. Binlerce yıldır yaşandığı gibi dünyaya örnek teşkil eden birlik, beraberlik ve hoşgörü içindeki yaşamı, tarihi ve eşsiz bucaksız uygarlıklar diyarı Mezopotamya’yı bütün insanlara tanıtmak ve Mardin’e gelmelerine vesile olmak en önemli görevlerimizden biridir.”

Birlik ve beraberlik sofrasının kurulmasını sağlayan başta MARDİNDER Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere emeği geçen bütün üyelere ve katılımlarından dolayı bütün davetlilere teşekkür eden Başkan Nedim Kaya,  Şeyh Sadi’nin “Ömür dediğin Temmuz ayında elde tutulan bir avuç kar gibidir” sözünü hatırlatarak tamamladı. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim