TSK içindeki FETÖ’cülerin ayıklanması konusunda, bugüne kadar önemli adımlar hükümet son yayınlanan KHK ile de, FETÖ’cülerin ‘Kendilerinden olmayanların terfisini engellemekle’ kullandıkları not uygulamasında yeni bir düzenlemeye gitti. Yeni düzenlemeye göre, terfilerde önemli rol oynayan değerlendirme puanları artık Subay Sicil Yönetmeliği’ne göre değil, YAŞ Yönetmeliği’ne göre verilecek. 

SİCİL BELGELERİNİ İNCELEYEREK

Hükûmetin, perşembe günü yayınladığı KHK kapsamında, YAŞ’ın, tuğgeneral-tuğamiral ve albaylar ile terfi sırasındaki general ve amirallerin şahsi dosyalarını ve rütbedeki sicil belgelerini inceleyerek, subay sicil yönetmeliğindeki esaslara göre değerlendirme puanı vereceği uygulamasında değişikliğe gidildi.

Yeni düzenlemeye göre, değerlendirme puanları artık YAŞ yönetmeliğindeki esaslara göre verilecek. Böylece, terfilerde önemli yer tutan değerlendirme puanı bundan sonra ‘Sicil dosyaları ile sicil belgeleri veya özetleri, özlük dosyalarındaki mevcut yargı kararları, her çeşit disiplin cezaları ve bu kararlara dayanak olan fiil ve davranışları, özlük dosyalarında mevcut takdir, taltif ve sağlık durumlarını belirten belgeleri, denetleme, tatbikat, harp oyunu veya plân tatbikatlarındaki başarı durumları, diğer performans kriterleri ve kuvvet komutanlıklarına yaptırılacak anket sonuçları’ dikkate alınarak hesaplanacak. Bu düzenleme sayesinde FETÖ’cüler yüzünden bugüne kadar değerlendirme puanları düşük olduğu için terfi ettirilemeyen subayların önü açılacak. 

Hükûmet kaynakları, terfi sistemi ile ilgili üç adımda önemli düzenlemeler yapıldığını belirterek, “Mayıs ayında YAŞ yönetmeliğini, geçtiğimiz günlerde subay sicil yönetmeliğini değiştirdik. Son olarak da, terfilerde etkili olan puanların subay sicil yönetmeliğine göre değil, YAŞ yönetmeliğine göre yapılmasını düzenledik. Böylece, eski usullerle FETÖ’cülerin düzenlediği kötü sicil notları yüzünden terfi ettirilemeyen subayların önü açılmış olacak” değerlendirmesi yaptı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim