Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bütçelerine uygun kurban alımını tamamlamamış vatandaşların kurban alışverişi hareketliliği devam ediyor. Sultangazi'de 100 bin metrekarelik alana kurulan hayvan pazarına yurdun birçok bölgesinden getirilen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar alıcı beklerken, pazarın en gözdesi ise 1 ton 40 kilo ağırlığındaki 'Paşa' oldu. Kurban alışverişini yapmak için pazara akın eden vatandaşların ilgi odağı olan Paşa, 19 bin 750 TL'ye alıcısını buldu.

Hafta sonu yoğunluğunun başladığı hayvan pazarında bazı alıcılar fiyatların pahalı olmasından şikayetçi olurken, kurbanlık satan besiciler ise, yem fiyatlarının pahalı olduğunu ve buna bağlı olarak küçük ve büyükbaş hayvan fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Kurban almak isteyen vatandaşlar ile satıcılar arasındaki sıkı pazarlık çabaları renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar alacağı hayvanı dikkatli seçip fiyat araştırması yaparken, besiciler ise ellerindeki kurbanlıkları zarar etmeden satabilmek için uğraştı. Hayvan pazarlarına götürdükleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına müşteri bulmak isteyen besiciler arefe gününde pazarın daha da hareketleneceğini düşünüyor.

"1 ton 40 kiloluk Paşa, 19 bin 750 TL’ye alıcısını buldu"

Satışlardan mutlu olduğunu dile getiren besici Yener Çarboğa, "Kurbanlık satışlarımız şu an güzel, memnunuz. Müşterilerimiz fiyatları biraz pahalı buluyor ama içine sinen bir hayvan olduğunda fiyatına bakmıyor. Geçtiğimiz yıla bakarak piyasa biraz yüksek ama şimdi biz bu hayvanları düşük fiyatlara satarsak sene içerisinde o paraları toplayamayız. Hafta sonu nedeniyle yoğunluk var ama insanlar daha çok araştırıyorlar, fiyatları soruyorlar. Paşa’yı 19 bin 750 TL’ye sattık. 1 ton 40 kilo canlı geliyor. Tek kişi aldı, hayırlı uğurlu olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.
Sıkı bir pazarlıkla kurbanlık hayvanını satın alan İsmail Yıldız ise, "Fiyatların bir bölümü geçen seneye oranla pahalı. Çadır ve yol paralarının pahalı olduğunu ileri sürüyorlar bunun için de biraz pahalı geliyor. Tabi altı yedi kişi bir hayvan alacağı zaman daha uyguna düşüyor. Alan satan hayrını görsün dedik. Allah tekrarını nasip etsin, herkesin kurbanını kabul etsin" dedi.

Harun Basat
 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim