Kabinede Rizeli bir isim....

  •  Ünal, "Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir" dedi.

"Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz."

Kabine değişikliğinde kulislerden yaptığımız ayrıntılı araştırmalar neticesinde birçok isme ulaştık.İşte ciddi şekilde dillendirilen isimler şöyle..


Faruk ÇELİK: Bir dönem başarışı çalışma ve projeleri ile kendisinden söz ettirmiş,İçişleri ve Dilekçe Komisyonu üyeliği,Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi,. 21-22’nci ve 23’üncü dönemlerde Bursa milletvekili; 24’üncü ve 26’ncı dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2002 – 2007 yılları arasında Grup Başkanvekilliği yaptı. 60, 61 ve 62’inci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. 64’üncü hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini yapmıştı.Aslen Artvin Yusufeli ilçesinden olan hemşehrimiz Çelik,özellikle bölgemizdeki birçok yatırım ve çalışmalarda ismi geçmişti.Döneminde başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Çelik;Şimdi ise ismi İç İşleri Bakanlığında güçlü bir şekilde geçiyor.

İmdat SÜTLÜOĞLU: Kabinede değişime gidilmesi düşünülen AK PARTİ'deki kulislerle , Çalışma Bakanlığı Bakanlık Müfettişliği,eski Çevre Bakanlığı ve birçok .SÜTLÜOĞLU Çalışma Bakanlığı Bakanlık Müfettişliği, görevindede bulunması nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da en güçlü isimlerden biri..

Süleyman SOYLU:Trabzon'lu olan ve İçişleri Bakanlığını yürüten Soylu;. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için ismi geçenler arasında.

SGK uzmanı tarih verdi, 1 milyon yeni EYT'li geliyor SGK uzmanı tarih verdi, 1 milyon yeni EYT'li geliyor

Binali YILDIRIM: Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğanın vazgeçemediği isimlerden,Uzun zamandır Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı konuşuluyor.

Mustafa ŞENTOP: TBMM Başkanı  görevini yürüten Mustafa Şentop ise Adalet Bakanlığında ismi geçmekte.

Yusuf TEKİN: Milli eğitim bakanlığına görevi için ise  Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi  (AHBV) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ismi ön planda.

Alparslan BAYRAKTAR: Enerji Bakan Yardımcısı. Eğer Cumhurbaşkanı bakanı görevden alırsa yerine yardımcısını atama ihtimali yüksek.

Fatih ŞAHİN: Yıllardır “genç siyasetçi” diye anılıyor ve Gençlik ve Spor Bakanı olacağı konuşuluyor. Artık 41 yaşında ve daha fazla yaşlanmadan bu makama getirilmesi arzulanıyor.

Nail OLPAK: MÜSİAD Başkanı. Listeye girmesi için yeterince özelliği var: İş dünyasından, sanayici, AK Partili…

Menderes TÜREL: Antalyalı olması dahi Turizm Bakanı yapılacağı tahminin en büyük dayanağı.

Mehmet ÖZHASEKİ: Tarım ve Orman Bakanlığı görevine neden uygun görüldüğüne dair bir tahminde bulunamadım

Editör: TE Bilisim