Türkiye'yi saran soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ülkenin bir çok kentinde yüz yüze eğitime ara verildi. 

İşte eğitime ara verilen şehirler;

İstanbul: Vali Ali Yerlikaya dün kentte yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitimin 17 Şubat'a kadar ertelendiğini açıklamıştı. 

Kastamonu: Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ve çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verildi.  Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun bir araya geldiği belirtildi.

Sinop: Etkili olan kar nedeniyle bazı okullarda planlanan yüz yüze eğitimin iki gün ertelendiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle olumsuz hava koşullarının etkili olduğu vurgulandı.

Zonguldak: Valilikten yapılan açıklamaya göre, resmi ve özel anaokullarının, özel eğitim anaokulunun, ilkokulların, ortaokullar ile özel kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulüplerinde yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerinin 2 gün süreyle ertelendi.

Karabük: Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yüz yüze eğitim 1 gün daha ertelendi.  Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle buzlanma, ulaşımda aksama ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklerden, 16 Şubat Salı il genelinde resmi ve özel okulların yüz yüze eğitime başlama faaliyetlerinin 1 gün süreyle ertelendiği bildirildi.

Uşak: mevcut hava durumu nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yüz yüz eğitime 2 gün daha ara verildi. Bu dönemlerdeki eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek.

Manisa: Alaşehir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 3 mahallede eğitime ara verildi.

Rize’de ilk teravih namazı kılındı Rize’de ilk teravih namazı kılındı

Bilecik: Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Osmaneli ilçesinde 1, Bozüyük ilçesinde 2 gün ara verildi.

Giresun: Yarın etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitine bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, bu gece saat 23.30'dan itibaren il genelinde kar yağışı beklendiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim