Antalya'nın Kaş ilçesinde başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, Akkörü Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına 3 yangın söndürme helikopteri ve 1 yangın söndürme uçağıyla havadan, 20'den fazla arazöz, 4 dozer ve çok sayıda orman işçisiyle de yerden müdahale ediliyor.

Ekipler, alevlerin yakınlardaki yerleşim yerleri ve seralara ulaşmaması için yoğun çaba gösteriyor.

Kaş Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın sürekli yön değiştirmesinin söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Manavgat'ta 150 dönüm kül oldu!

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında yaklaşık 150 dönüm makilik alan zarar gördü.

Turistik Sorgun ve Side mahallelerinin kesiştiği bölgede, makilik alanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle buğday hasadı yapılan bir tarlaya da sıçrayan alevleri fark edenler, 177 Orman Yangını İhbar Hattı'nı arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler sevk edildi.



Ekipler, yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına kısa sürede müdahale etti. Çevre sakinlerinin de destek verdiği çalışmalar sonunda yangın yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 150 dönüm makilik alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Çanakkale'de köy boşaltılıyor

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde iki ayrı bölgede çıkan  orman yangınlarından biri kontrol altına alındı, diğeri söndürülmeye çalışılıyor. 

Alınan bilgiye göre, kırsal Üvecik Mahallesi'nde bir tarımsal işletme  yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.

Yangına, Çanakkale, Ezine, Ayvacık, Umurbey belediyelerine bağlı  ekipler ile 1 helikopter müdahale etti. 

Kontrol altına alınan ve soğutma çalışmaları başlatılan yangında 2  hektarlık ormanlık alan ile tarımsal işletmede bulunan bir tır zarar gördü.



Diğer yangın ise Karagömlek köyü yakınındaki buğday tarlasında  başladı. Tarladaki saman balyalarının tutuşmasıyla alevler ormanlık alana  sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde süren orman yangını nedeniyle bölgede bulunan bir köy tedbir amaçlı boşaltılıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim