Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Emniyet’teki, “mahrem hizmetler Ankara yapılanması” içinde yer aldıkları iddia edilen 731 kişi hakkında, “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, örgütün Emniyet’le ilgili şifreleri de çözüldü. Polislerin örgütten olan, olmayan, 17/25 Aralık sonrası ayrılan, geri kazanılmaya çalışılan şeklinde şifreli olarak kategorilendirildikleri belirtildi. 

İddianamede, “SAY” kendisini tamamen örgüte teslim eden, “YO” polis memuru olarak görevliyken amirliğe geçen, “BAŞV” komiserliğe başvuran FETÖ mensubu kişiler olduğu kaydedildi. 

5 bölge temsilcisi

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Serhat Özveren tarafından hazırlanarak Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede çarpıcı bilgiler yer aldı.

Gizli tanık Garson, iddianamede yer verilen ifadesinde, şunları anlattı:

“Biz mahrem imamlar olarak genellikle Ankara ilinde ayda bir olmak üzere toplantılar düzenlerdik. Aramızdaki irtibatı kendi adımıza kayıtlı olmayan telefon hatları ile çok ayrıntıya girmeden toplantı yerini kararlaştırırdık. Bu toplantıya 5 bölgenin sorumluları olan kişiler katılırdı. Bu toplantılara ben de iştirak etmekteydim. Bu kartlarda, ele geçirilen bilgiler, bu süreç içerisinde toplantılarda kayıt altına alınan bilgiler ve benim aynı süreçte öğrenerek kayda geçirdiğim bilgilerdir. Kartların incelenmesi ile de anlaşılacağı üzere örgüt tarafından emniyet teşkilatı içerisinde yer alan herkesin örgüte yakın veya uzak olup olmadığı, örgüt ile ilgili kanaati, mezhebi, dünya görüşü, siyasi görüşüne göre sınıflandırmalar yapılmıştır. 

Bahsettiğim 5 bölge altında kendi içerisinde bu bölgelere bağlı küçük bölge olarak adlandırdığımız alt bölgeler vardır. Bu alt bölgelerin sorumluları da mahrem hizmetler sınıfında yer almaktadırlar. 

Alt bölgelerden toplanan bilgiler ‘himmet’ olarak tabir ettiğimiz paralar 5 bölgenin üst düzeydeki temsilcilerine aktarılır. Bu şekilde bir bilgi ve maddi kaynak havuzu oluşturulmuştur. Tüm personel ile ilgili bilgiler de bu şekilde kayıt altına alınmış bulunmaktadır.”

‘2015 Mart alan dışı’

İddianamede, gizli tanık Garson’un verdiği dijital verilerde yer alan, “2015 Mart alan dışı” sütununda FETÖ terör örgütüne üye olmayan veya geçmişte üye olup ayrılmış kişilerin belirtildiği, bu bağlamda “açık” ve “açıkta” ibareleriyle örgüte üye olup açığa alınmış kişiler olduğu kaydedildi. 

İddianamede, “AD” ibaresiyle örgüte üye olmayan kişiler, “AKT” ibaresiyle “Dil” kategorisinde değerlendirilip sivil personele aktarılması düşünülen kişiler, “C” ibaresiyle daha önce örgütün sohbetlerine katılmış ancak mevcut durumda irtibat kurulamayan kişiler, “CA” ibaresiyle geçmişte örgüt sohbetlerine dahil olan ancak güncel olarak irtibat kurulmayan kişilerden vekil öğretmenin (polis memuru) örgüt adına belirli aralıklarla görüştüğü, vekil öğretmenin programlarına katılan kişilerin olduğu belirtildi.

Dijital belgedeki kısaltmalar

İddianamede gizli tanık Garson’un savcılığa verdiği ve ifadesinde, “kartlar” olarak bahsettiği dijital belgelerdeki ibareler ve anlamlarının şöyle olduğu belirtildi:

O: 2014’ten sonra polis okullarına girdiği için hakkında yeterli bilgi sahibi olunamayan kişiler.
AD: Alan dışında (örgüt içinde olmayan) olanlar.
C: Sohbetlere katılmış ancak daha sonra irtibatını kesmiş olan kişiler.
Dil1: Örgüte dahil edilmesi zor olarak değerlendirilen.
Dil2: Örgüte dahil edilmesi orta zorlukta olduğu düşünülen.
Dil3: Örgüte dahil edilmesi kolay olarak görülen kişiler.
SDİL3: DİL3 kategorisinden olup 17-25 Aralık sürecinden sonra dahil edilmeyen kişiler.
EA: Örgüte üye olan ancak belli başlı noktalarda eksikliği olduğu değerlendirilen kişiler.
SEA: EA kategorisinde vasıflandırılıp 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütten ayrılan ancak geri kazanılmaya çalışılan kişiler.

Komiserliğe başvuranlar

EAV: İkinci derece memurlardan sorumlu vekil olarak görev yapan kişiler.
SAYA: Herhangi bir zaaf ve eksiği görülmeyen, tamamen kendisini örgüte teslim etmiş ve örgütün talimatlarından kesinlikle çıkmayacağı değerlendirilen kişiler.
SSAYA: SAYA kategorisinde vasıflandırılıp 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütten ayrılan ancak geri kazanılmaya çalışılan kişiler.
SAY: Kendisini tamamen örgüte teslim etmiş, örgütün talimatlarından dışarı çıkamayacak ancak idarecilik vasfı olmayan kişiler.
SSAY: SAY kategorisinde vasıflandırılıp 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütten ayrılan ancak geri kazanılmaya çalışılan kişiler.
Kazanılmaya çalışılanlar
SAYV: Yöneticilik vasfı olan, kendisini örgüte teslim etmiş, sivilin olmadığı durumlarda sohbet hocalığı yapabileceği değerlendirilen kişiler.
SSAYV: SAYV kategorisinde vasıflandırılıp 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütten ayrılan ancak geri kazanılmaya çalışılan kişiler.
YO: Polis memuru olarak görevli iken amirliğe geçmiş olan, bu nedenle başka bir dosyaya aktarılacak kişiler.
BAŞV: Komiserliğe başvuruda bulunan FETÖ mensubu kişiler.
YOK: Komiserlik sınavına müracaatta bulunmamış FETÖ mensubu kişiler.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim