Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’daki hava sıcaklıklarıyla ilgili son dakika gelişmesi geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da bugün sağanak yağışların hakim olacağı uyarında bulundu. İstanbul'da yarın saat 03.00'da başlaması beklenen sağanak, başta kuzey ilçeler olmak üzere tüm kentte gün boyunca etkisini hissettirecek. Marmara'nın bir bölümünde etkili olacak olan yağışlar Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışa dönüşecek. Bu nedenle sıcaklık ve nem oranlarında düşüş yaşanacak. Sağanak yağışlara bağlı olarak hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

AKOM tarafından, İstanbul’daki hava sıcaklıklarına ilişkin gelen yeni bilgilere göre;

Öğle saatlerine kadar özellikle Küçükçekmece ve batısında kalan bölgelerimizde yağışın kuvvetli sağanak şekilde etkili olması beklenirken diğer bölgelerimizde yerel sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. İstanbul’da yağışlı havanın Cuma sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden en son alınan hava durumu verilerine göre;

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada İstanbul’da seyredecek hava durumuyla ilgili şu ifadelere yer verilmektedir;

"İstanbul'da yarın (16.08.2017 Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (10-30 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

istanbul-16-ağustos-hava-durumu

İSTANBUL’DA BUGÜN HAVA DURUMU! (16 AĞUSTOS 2017)

İstanbul’da 16 Ağustos Pazartesi yani bugün sıcaklıklar en düşük 23 derece, en yüksek ise 30 derece aralığında hissedilecek. Nem oranı seviyesi yüzde 60 ila 89 seviyesinde seyredilecek olan İstanbul’da bugün hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı belirtiliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim