Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, bayram vesilesiyle hastaları ziyaret etmek için hastaneye geldiğini söyledi.

Hastanenin bu yıl şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışının yapıldığını anımsatan Elvan, "Burası Türkiye'nin ilk şehir hastanesi. Bu hastanemiz gerçekten şehir hastanelerinin ortaya koyacağı performans açısından son derece önemli bir hastaneydi. Baktığımızda Mersin Şehir Hastanemizin oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. Güçlü bir performansa sahip olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Ayda ortalama 250 bin hasta tedavi gördü

Tüm hastane yöneticileri ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Elvan, şöyle devam etti:

Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

"Hastanemiz açıldığı şubat ayından bugüne 6-7 aylık süre içerisinde 1 milyon 250 bin hastanın burada tedavi gördüğünü ifade edebilirim. Her geçen gün Mersin Şehir Hastanemizin hasta sayısı artıyor. Temmuz ayı itibarıyla ayda ortalama 250 bin hasta burada tedavi gördü. Günde ortalama 8 binin üzerinde bir hastaya hizmet veriliyor. Bu son derece önemli. Buradaki bizim hedefimiz 7 bindi. Şu anda günlük 8 binin üzerinde hastaya hizmet veriliyor. Şehir hastanemizin bin 300 yatak kapasitesi var. Şu anda yatak doluluk oranımız yüzde 75. Yoğun bakımı dikkate aldığımızda da yüzde 85 oranında bir doluluk oranına sahip olduğunu görüyoruz."

Elvan, hastanede hemen hemen her türlü ameliyatın yapılabildiğini, çevre illerden gelen hastalara da hizmet verildiğini ve buranın bölge hastanesi olma konumuna sahip olduğunu aktardı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim