İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen “İAÜ İletişim Ödülleri'nde 39 bin öğrencinin resmi katılımıyla düzenlenen oylama neticesinde, yılın en iyileri belli oldu. Kültür, sanat, medya ve internet gibi 34 farklı dal ve 4 büyük onur ödülünün sahiplerini bulduğu tören, ünlüler geçidine sahne oldu.

“Üniversiteler medya ile ortak amaca hizmet ediyor”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, konuşmasında medyanın eğitim, bilgi verme, kültürel değerlerin korunması, denetim eleştiri ve kamuoyu oluşturma gibi etkin fonksiyonlarına dikkat çekti. Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmenin yanında toplumun kültürel değerlerini koruyan, manevi mirasını yaşatan ve geleceğe şekil veren eğitim, kültür ve araştırma yuvaları olduğunu ifade eden Prof. Dr. İzmirli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Üniversitelerin özgür düşünen bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini düşündüğümüzde bu yönüyle medya sektörüyle aynı ve ortak amaçlara hizmet ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Kültürel değerlerin ve manevi mirasın korunması, toplumsal hayatın şekillenmesi gibi alanlarda medyanın etkinliği ve gücü üniversitelerin önüne geçmiş durumda. Ayrıca toplumun önderleri arasında yer alan sanatçıların, medya mensuplarının yönlendirme gücü oldukça fazladır. Bunun için medya çok önemli. Bu bağlamda öğrencilerimizi ödül alan isimleri belirlemedeki titizlikleri nedeniyle kutluyorum.”

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim