Gram altın almak yatırımcılar için en çok tercih edilen bir yatırım çeşidi olmasına karşın, birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Ziynet altın almanızın birçok dezavantajı varken, gram altının dezavantajları bulunmaz. Aksine yatırımcılar için gram altına yatırım yapmak en karlı bir yöntemdir. Bu nedenle vatandaşlar altına yatırım yapmak istediğinde akıllarına ilk olarak gram altın gelmektedir, bu doğrultuda devamlı olarak piyasadaki gram altın alış ve satış fiyatlarını takip etmektedir. Gram altına yatırım yapmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendirecek gram altına yatırım yapmanın avantajlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

1.Gram Altın Her Zaman İçin Karlı Bir Yatırım Çeşididir

Altın fiyatları her geçen gün mutlaka değer kazanmaktadır. Yıllar boyunca gram altın daima yükselişini devam ettiren önemli ve en çok yapılan yatırım çeşididir.

2.Her Bütçeye Uygun Gram Altın Çeşidi Bulunur

Ziynet altınların değerleri üst düzeydir. Bu nedenle her bütçeye uymaz. Ziynet altın almak isteseniz ödemeniz gereken tutar en az çeyrek altın kadardır. Ancak gram altın düşük ücreti ile daha caziptir. Mesela 50-60 TL civarında 0,5 gram altın alabilirsiniz. Veya 100 TL gibi bir paraya 1 gram altın alabilirsiniz. Ancak bu durum ziynet altında geçerli değildir. Böylece, istediğiniz gramda kesenize uygun miktar altın alabilirsiniz.

3.Gram Altında İşçilik Maliyeti Yoktur

Ziynet altın almak istediğinizde işçilik maliyeti bulunuyor. Ziynet altın alırken hem işçilik maliyetini ödemek durumda kalıyorsunuz hem de altını bozdururken bu maliyet sebebiyle zarar etmiş oluyorsunuz. Fakat gram altında işçilik maliyeti söz konusu değildir.

4.Gram Altında “Eski – Yeni Tarihli” Durumu Yoktur  

Ziynet altında eski yeni tarihli ayrımı bulunuyor. Eski tarihli altınlar kuyumcular tarafından daha düşük tutara bozulurken, yeni tarihli altınlar daha yüksek tutara bozdurulabiliyor. Ne var ki, her yıl alınan altın sonraki yıl eski tarihli oluyor. Gram altında eski-yeni tarihli durumu olmadığı için bu da diğer avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim