Fransa'da 23 yaşında aşırı sağcı bir gencin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Champ Elysees'de (Şanzelize) yapılacak 14 temmuz Ulusal Törenleri sırasında suikast düzenlemeye hazırlandığı açıklandı. Genç, hakim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklandı.

Fransa'da 14 Temmuz Ulusal Törenleri'ni kana bulamak için hazırlık yapan 23 yaşında aşırı sağcı bir genç tutuklandı. İsmi açıklanmayan gencin hedefinde Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un olduğu ortaya çıktı. 

Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

Bir video oyunu sitesindeki chat'de, saldırı düzenlemek amacıyla, kalaşnikof aradığını yazınca, diğer oyuncular tarafından polise ihbar edildi.

Polisin evine baskın yaptığı genç, bir mutfak bıçağıyla polisleri tehdit etti. Zanlının arabasında da 2 kesici alet bulundu.

Gözaltında, Cumhurbaşkanı Macron'u öldürerek 'önemli bir politik jest sergilemek' istediğini belirten genç, kendisini milliyetçi birisi olarak tanımladı.

"Siyah, Arap, Yahudi ve homoseksüellere karşı da benzer eylemler yapmak istediğini " anlattı.

İşsiz gencin 2016 yılında " terörü övme " suçundan tutuklandığı da ortaya çıktı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim