Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırladığı çatı iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Örgüt lideri Fetullah Gülen ve 38 Yurtta Sulh Konseyi (YSK) üyesinin de aralarında bulunduğu 221 şüpheli hakkında düzenlenen iddianamede, ABD'ye giden Adil Öksüz'ün Gülen'den darbe girişiminin gerçekleştirilmesine ilişkin onay almasının ardından cuntacı ve mahrem imamların 15 Temmuz'un hemen öncesinde yaptığı darbe toplantıları, yapıldığı adresler ve alınan kararlar tek tek anlatıldı.

3 KATLI VİLLADA 10 GÜN

Öncelikle her kuvvetten darbeci askerin kendi aralarında oluşturduğu gruplarla çalışmalar yaptığı, bunun neticesinde de bu çalışmalara ilişkin toplantılarda planlamalar yapıldığı belirtildi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; bu toplantılardan en geniş katılımlı olanı, Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü “Mahrem Hizmetler” soruşturmasının şüphelilerinden Serkan Aydın'ın Çankaya Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde kiraladığı 3 katlı villada yapıldı. Temmuz ayında başlayan ve 10 Temmuz'a kadar devam eden bu villadaki toplantıda, darbe girişiminin en önemli eylemlerinin detayları, bu eylemlerde görev alacak darbecilerin görev ve sorumlulukları belirlendi.

Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik

ANKARA'YI 2'YE BÖLDÜLER

Bir başka toplantı ise mahrem imam Neşet Gülener'in Keçiören Çaldıran Mahallesi'nde kiraladığı evde 11 Temmuz 2016'da gerçekleştirildi. Toplantıya, asker şüpheliler Ertuğrul Terzi, Savaş Kabaklı, Ali Kalyoncu, Orhan Yıkılkan, Bilal Akyüz ve Murat Yanık katıldı. Toplantıda, darbe girişiminde Ankara'ya yönelik kullanılacak tank ve zırhlı araçlarının organizasyonu yapıldı. Plan çerçevesinde Başkent'in iki bölgeye ayrılması, bir bölümünün Zırhlı Birlikler Komutanlığı'nın kontrolünde, diğer bölümünün ise Mamak 28. Mekanize Tümen Komutanlığı'nın kontrolünde bulunacağı kararlaştırıldı.

İSTANBUL AYAĞI PLANLANDI

Batıkent'te 12 Temmuz günü gerçekleştirilen toplantıya ise asker şüpheliler Muzaffer Düzenli ve Bilal Akyüz ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada şüpheli olan Uzay Şahin ve Murat Çelebioğlu katıldı. BU toplantıda da darbe girişiminin İstanbul'a yönelik planlaması yapıldı.

PATATES HATTI İMAM ALMIŞ

İddianamede, örgütün mahrem imamlarından şüpheli Ali Irmak'ın şüpheli Ramazan Cömert'ten 10 adet “patates” tabir edilen açık hat ile yeni telefon aldığı ve cuntacıların birbirleriyle irtibat kurmaları için dağıttığı belirtildi. Farklı isimlere çıkartılan ve 14-15-16 Temmuz tarihlerinde aktif olan bu hatları kullananların ise Özel Kuvvetler'de görevli kurmay albaylar Osman Kılıç, Murat Korkmaz, Harun Olgun, Ümit Bak, Fırat Alakuş, Şükrü Seymen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Ali Yazıcı ile Tuğamiraller Sinan Sürer, Ömer Faruk Harmancık'ın kullandığı tespit edildi. Onuncu GSM hattının ise kim tarafından kullanıldığının belirlenemediğine yer verildi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim