Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Aydın'ın Nazilliilçesindeki kapatılan okullarında çalışan öğretmen  yapılanmasına ilişkin davada 17'si tutuklu 32 sanığın yargılanmasına başlandı. 

Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince, duruşma salonuna dönüştürülen Aydın  Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonu'nda görülen davanın ilk oturumuna,  bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları  katıldı.
 
Duruşma öncesinde salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı,  sanıkların yakınları, polis kontrolünün ardından salona alındı.
 
Örgütün kapatılan okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni  olarak çalışan tutuklu sanık Müşerref Pala, örgütün şifreli haberleşme aracı  ByLock’u kullandığını itiraf etti.
 
Örgüt üyesi olma suçlamalarını reddeden Pala, "Üniversiteden mezun  olduktan sonraİzmir’de bir yurtta çalışmaya başladım. Yurdun bağlı olduğu  şirketin müdüresinin talimatıyla telefonuma ByLock indirdim. Bu programın gizli  haberleşme programı olduğunu bilmiyordum. Yurttan ayrıldıktan sonra Nazilli Özel  Aydınlık Okulunda öğretmen olarak çalışmaya başladım." dedi.
 
Yazıştığı ByLock'u kullanmadığını ileri sürdü
 
Tutuklu sanıklardan Salih Süngü'nün ise ByLock kullandığı iddialarını  kabul etmediğini belirtmesi üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit,  "Senin  hattınla ilgili ByLock çözümleri geldi. Sana ait numara üzerinden S.D. isimli  kişiyle aranızda, ‘Bana yüzde 5, yüzde 10 ve yüzde 15’leri gönder. Habersiz  göndermeyelim. Bize ait kaç yurt var, bunların kaçı kira, kaçı bize ait mülk?"  gibi diyaloglar geçmiş. Bu kişinin haricinde de yaklaşık 20 kişiyle görüşmen var.  Bunlara ne diyeceksin? Ayrıca bu yüzdelik belirttiğiniz rakamlar size bağlı  kurumlarda çalışan kişilerin maaşlarından size verilen himmetlerin miktarı mı?"  sorularını yöneltti.
 
Bunun üzerine Süngü, "Bu içerikler bana ait değil, kesinlikle kabul  etmiyorum. Ben şirketin bana tahsis ettiği hattı kullanıyordum. Belki başka  kişiler tarafından da bu görüşmeler yapılmış olabilir." yanıtını verdi.
 
Suçu eşine attı
 
Tutuklu sanıklardan Arif Yavaş da hakkında örgüt üyesi olduğu  yönündeki suçlamaları kabul etmedi.
 
ByLock yüklü olduğu tespit edilen hattı kendisinin değil eşinin  kullandığını iddia eden Yavaş, "Hakkımdaki tüm suçlamaları reddediyorum. Ben  sadece ailemin geçimini sağlayabilmek için bu okulda çalıştım. İddianamede sosyal  medya üzerinden yaptığım paylaşımlara da yer verilmiş. Fakat o paylaşımların  yapıldığı tarihte benim Facebookhesabım başkaları tarafından ele geçirilmişti. O  paylaşımları ben yapmadım. Bana ait olan bir hatta ByLock tespit edilmiş. O hat  benim üzerime fakat o hattı ben değil, eşim kullanıyordu." şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim