Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) tarafından düzenlenen kadın buluşmasında konuştu. Erdoğan, buradaki konuşmasında aile içi şiddet ve kadına şiddet konularına değinirken, 'kadın bedeni'nin metalaştırılmasını eleştirdi.

Batı dünyası aile tahribatı nedeniyle hızla çöküşe sürüklendiğini söyleyen Erdoğan, 'biz bu oyuna düşmeyeceğiz' diyerek aile kurumuna sahip çıkacaklarını söyledi. Kadına şiddet konusuna da değinen Erdoğan şöyle konuştu:

'ZAVALLININ TA KENDİSİDİR'

''Bizim inancımızda ayrım yapılmaksızın insanların tamamı eşref-i mahlukattır. Haksız yere zulme uğrayan her kişi insanlığın vicdanında kanayan bir yaradır. Kadını zayıf, korumasız, aciz görerek ona şiddet uygulayan kimse zavallının ta kendisidir.

'CAHİLİYE DÖNEMİNDEKİNDEN FARKLI DEĞİL'

Kendi üstünlüğünü göstermek için kadına el kaldıranların durumu cahiliye devrinde kız çocuklarına diri diri toprağa gömenlerden farklı değil.''

'KÖLE TÜCCARLARI' BENZETMESİ

Kadın bedeni üzerinden siyasi ve ticari çıkar peşine düşenleri de eleştiren Erdoğan, ''Kadını bir meta gibi pazarlayan anlayışla köle dönemlerinde kadınları pazarlayanların arasında bir fark yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim