Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes'te hareketli geçen kış sezonunun ardından yeni sezon hazırlıkları başladı. Turistleri Erciyes'in zirvesine çıkaran teleferiklerin bakımına da başlandı. Erciyes AŞ bünyesindeki Tamir Bakım Müdürlüğü ekipleri, 25 metre yüksekliğindeki teleferiklere örümcek adam gibi tırmanarak halatları kontrol edip, halata bağlayan kremlerin bakımlarını yapıyor ve şanzıman yağlarını değiştiriyor.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, 2019-2020 sezonunu rekorla kapattıklarını söyleyerek, “2019-2020 sezonu Erciyesimiz açısından oldukça yoğun ve bereketli geçti. Hareketli bir kış mevsimi olarak tarihe geçti. Erciyes tarihinde yeni rekora imza atmış olduk. Bu sene gelen ziyaretçi sayısı, yapılan faaliyet sayısı, kayak ve günübirlik dinlenme maksadıyla gelen misafirlerimizin oranı ve yurt dışından gelen insan sayısını hesapladığımız zaman Erciyes için tarihi bir yıl geçirmiş olduk” dedi.

Son dakika: MEB resmen duyurdu... 1 Nisan'da okullar tatil mi? Son dakika: MEB resmen duyurdu... 1 Nisan'da okullar tatil mi?

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim