25 Ağustos cuma günü itibariyle Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli göreve iade edildi. 734 kişinin göreve iade edilmesi üzerine EGM göreve iade edilenlerin tam listesi büyük merak konusu oldu. Peki EGM göreve iade edilenlerin isimleri belli oldu mu? Hangi isimler göreve iade edildi. İşte Emniyet Genel Müdürlüğü personellik görevine iade edilenlerle ilgili son dakika gelişmeler 

734 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen (734) Emniyet Teşkilatı mensubu ise Bakanlık Oluru ile görevlerine iade edilmiştir." denildi. İade edilenlerin tam listesi ise henüz EGM tarafından yayınlanmadı.

Yapılan açıklama şöyle; "25 Ağustos 2017 tarih ve 30165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 693 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameyle; Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan (12) Emniyet Teşkilatı mensubu kamu görevinden çıkarılmış, FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle OHAL kapsamındaki kanun hükmünde kararname ile kamu görevinden çıkartılmış (1) Emniyet Teşkilatı mensubu kamu görevine iade edilmiştir. Ayrıca, FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan ve durumu tekrar değerlendirilen (734) Emniyet Teşkilatı mensubu ise Bakanlık Oluru ile görevlerine iade edilmiştir."

memur-göreve-iade-listesiKHK-görev

4 BİN YENİ HAKİM VE SAVCI ATANACAK

4 bin yeni hakim ve savcının atanmasına karar verildi.

EMNİYET'E 32 BİN 12 KADRO

Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu.

Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi.

Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.

MİLLETVEKİLLERİNE SORUŞTURMA

Milletvekillerine işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılabilecek.

ALBAY VE GENERALLERE YENİ TERFİ SİSTEMİ

Albay ve generaller, rütbe süreleri dolmadan da terfi alabilecek.

Korucuların görevi ifasından doğduğu iddia edilen suçlarla ilgili yargılanmalarında avukat ücretleri valilikler tarafından karşılanacak

Sağlık hizmetlerinde yedek subaylar görevlendirilebilecek.

THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası

Uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele konusunda yeni önlemler alındı.

Ayrıca, "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar; ırkı, etnik kökeni, dini, vatandaşlığı nedeniyle cezalandırılamayacağı, onur kırıcı ceza veya muameleye tabi tutulmayacağı ya da işkence ve kötü muameleye maruz kalmayacağına ilişkin güvenceler bulunması kaydıyla, milli güvenliğin veya ülke menfaatleerinin gerektirdiği hallerde, cumhurbaşkanının onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ya da hükümlü bulunanlar ile takas edilebilebilir." düzenlemesi getirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim