Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlerin, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın da katılımıyla terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen El Bab'da bayram namazı kıldığı fotoğraflar paylaşım rekoru kırmıştı.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Korgeneral Aksakallı'nın, namaz sonrası minbere çıkıp askerlere hitaben yaptığı konuşmada ne söylediğini yazdı.

İşte Ağar'ın o paylaşımı:

Açıkcası bu kadar ilgi göreceğini ve bu kadar farklı yorumlanacağını düşünmemiştim. Doğal olarak ne konuşulduğu da önem kazandı.

"Öğrenebildiğim kadarıyla..."

Özel Kuvvetler Komutanı Z. Aksakallı Paşa; "Bütün dünyanın karşımıza dikildiği Bab'da 'şehadete ulaşan kardeşlerimizle birlikte' büyük destanlar yaratarak, bu millete, bu orduya hiç kimsenin boyun eğdirmeyeceğini birkez daha dünyaya haykırdık. 
Bundan sonrada tarihi ve vicdani en büyük sorumluluğumuz bu topraklarda yaşayan Kürt, Türkmen, Arap bütün insanlara adaletin, merhametin olduğu güven içinde bir yaşam sağlamaktır. 

Sizlerin onurla şerefle verdiğiniz bu mücadele ile Türkiye cumhuriyeti devleti mazlum ve mağdur milletlerin ümit ışığı olmaya devam edecektir.

Alacağımız en büyük şan şeref ve rütbe şehadettir..." demiş.

Aziz şehitler yad edilmiş, sorumluluk ve görevin ağır ve onurlu olduğu ifade edilmiş.

***

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı

Büyük bir tehlikeye maruz kalınan bir dönemin içinde ve devamında Fırat Kalkanı gibi alabildiğine riskli bir harekat icra edilmiş, harekat sırasında karşı karşıya kalınan doğrusal ve asimetrik 'ölümcül' etkiler üzerinden Türk ordusunun nasıl bozguna uğratılmaya çalışıldığı görülmüş ve bu koşullarda harekat başarıyla tamamlanmış. 
Herkes sevdikleriyle bayramdayken Mehmetçik komutanlarıyla birlikte halen Bab başta, Güneydoğu'da, FK bölgesinde, Gedu'da ve bütün diğer mücadele alanlarında görevde.

Bir HÖH (Hudut Özel Harekat) birliğine bağlı Havan Takımının kullandığı genişçe bir alanda Bayram namazı için düzen alınmış. (Duvardaki yazıdan anlaşılıyor)

Sonra da namaz kılınmış, komutan görev arkadaşlarına hitap etmiş, bayramlaşılmış.

"Harekatın yıkıcılığıyla, mücadelenin izlerini taşıyan metruk bir alana ve anlık duruma rağmen" HER ZAMAN OLDUĞU VE YAPILDIĞI GİBİ.

Tek fark sınır ötesinde icra edilen bir harekat ve o harekattan sonra Mehmetçik'in bölgede kıldığı ilk bayram namazı olması.

Ne kadar farklı düşünürsek düşünelim, ne kadar farklı inanırsak inanalım, siyasi tercih-yaşam tarzı-hatta kılık kıyafetlerimiz ne kadar farklı olursa olsun MEHMETÇİK ve VATANSEVERLİK paydasında DEMİR BİR LEBLEBİ olmak ümidiyle...

Tekrar iyi bayramlar.

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim