Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan OHAL Kararnameleriyle Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi alımı yapılacak. En az lise mezunu 7 bin kişinin alınacağı bekli alım ilanı ne zaman yayınlanacak? Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kadro açılan bekçi alımları ile ilgili açıklama yaptı mı? 7000 bekçi alımı şartları neler? İşte detaylar...

BEKÇİ ALIM ŞARTLARI NELER?

2017 yılı itibariyle bekçi alımı için aranacak şartlar henüz belli değil ancak şu şartların başvuracak adaylarda aranması bekleniyor:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Sağlık sorunu olmamak
- En az lise mezunu olmak
- Fiziki kusuru olmamak
- Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
- Boy ve kilo orantılı olmak

BAŞVURU İÇİN GEREKÇİ BELGELER NELER?

• Nüfus cüzdanı fotokopisi
• Okul diploma veya tasdiknamesi aslı veya kurumca tasdikli örneği
• Askerlik durum belgesi
• 4,5x6 ölçülerinde 6 adet fotoğraf,
• Adli sicil belgesi
• Gerekmesi halinde lisede hazırlık okuduğuna dair belge

HANGİ İLLERDE BEKÇİ ALIMI OLACAK?

7 bin bekçi alımı için açılan kadronun hangi illerde değerlendirileceği konusunda ilk etapta İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep gibi kentler düşünülürken, ihtiyaca göre şehirlerde değişiklik yaşanabilir.

Henüz bekçi alımı ilanı yayımlanmadı ancak bu ilanın 2017 yılı içerisinde yayımlanması bekleniyor. 7000 bekçi alım ilanının Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanması halinde haberimizden detayları öğrenebilirsiniz...

2017 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları, diğer devlet memurları gibi devlet tarafından ödenmektedir.Başvuruda istenen şartları taşıyan ve göreve yeni başlayan bir bekçinin maaşı 2 bin 723 TL'dir.  Ayrıca görevinde üstün başarı gösteren bekçilerin ileride polis olma imkanları da vardır.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şuanda kadrosunda toplam 5 bin 392 bekçi bulunmaktadır

20 BİN POLİS, 7 BİN 500 BEKÇİ DAHİL 32 BİN KİŞİ ALINACAK

KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.

Alımlar ile ilgili Polis Akademi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilerleyen süreçte duyuru yapması bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim