14 Ağustos pazartesi günü itibariyle e-Devlet'e giremeyen binlerce kişi gözünü resmi açıklama çevirdi. Üniversite tercihleri için e-Devlet'i kullanmak isteyen öğrenciler bir türlü sisteme gremiyor.  E-devlet uygulamasında erişimde sorun yaşanıyor. Telefon üzerinden veya bilgisayar başından uygulamaya girmeye çalışıldığında kullanıcılar şu mesajla karşılaşıyor:

"İşleminiz devam ediyor, lütfen beklemeye devam ediniz... Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeniyle işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir."

Her ne kadar "birazdan işlem sonucunuz görüntülenecektir" mesajı verilse de, mesaj ekranı öylece kalıyor ve bekliyorsunuz.

BTK'DAN E-DEVLET AÇIKLAMASI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, "Üniversite tercihleri e-devlet üzerinden yapılıyor. Bu nedenle bir yoğunluk yaşanıyor.. Gecikmeli de olsa işlem yapılıyor" dedi.

E-DEVLET GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Devlet kurumlarıyla ilgili birçok işlemi kolaylıkla halledebildiğimiz sistem olan e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet şifresi almak kaç para?  Turkiye.gov.tr üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulamak ikametgah almak üniversite kaydı yaptırmak isteyenler e-Devlet şifresi konusunda bu soruların cevabını merak ediyor. Peki e devlet şifresini kaybedersek ne olur? Bu konuda açıklama türkiye.gov.tr sitesinden geldi. İşte e-Devlet şifresiyle ilgili tüm ayrıntıları...

e-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet şifresi PTT'lerden alabileceğiniz gibi artık internet bankacılığını kullanarak da alabilirsiniz.

Bunun için: 'Sisteme giriş' bağlantısına tıkladıktan sonra

İnternet bankacılığı sekmesine tıkladıktan sonra 

e-devlet-üye-olma-65456

Sigara paketleri değişiyor Sigara paketleri değişiyor

Ekrana gelen ve e-devlet sistemine entegre olmuş bankalar ile kolaylıkla e-devlet şifresi alabilirsiniz...

e-devlet-giriş-65456

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim