Söz konusu olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

23 Temmuz Pazar günü Elazığ’da bir düğün salonunda meydana gelen yangın olayına ilişkin sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Hizmet verdiği illerde tüketicilere kesintisiz ve kaliteli enerji ve dağıtım hizmeti sunma hedefiyle faaliyet gösteren Fırat Elektrik olarak öncelikle bu talihsiz olaydan dolayı duyduğumuz üzüntüyü bildirerek, yaralanan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Söz konusu olayın gerçekleştiği gün saat 20.54’de, Elazığ İtfaiyesi tarafından kurumumuza trafo patlaması ihbarı yapılmış olup enerjinin kesilmesi talep edilmiştir. Fırat ELEKTRİK olarak ekiplerimiz hemen duruma müdahale ederek, saat: 21.01'de emniyet amacıyla tüm bölgenin enerjisini kesmiştir. Kesintinin akabinde ise dağıtım tesislerinde herhangi bir sorun ve tehlikenin olmadığı tespit edilmiş ve itfaiye ekiplerine de bilgi verilerek, tüm bölgenin enerji sürekliliği saat 22.04 itibariyle tekrar sağlanmıştır.

Yapılan incelemeler neticesinde söz konusu üzücü olayın iddia edildiği gibi trafodan değil, düğün salonunun iç elektrik tesisatında meydana gelen bir arızadan kaynaklandığı anlaşılmıştır. Konuyla ilgili her türlü bilgi talebine yanıt vermekten memnuniyet duyacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim