İlgüz, kurtardığı caretta carettanın dün Yalıkavak açıklarında balıkçılar tarafından ölü olarak bulunduğu için çok üzgün olduğunu ifade etti. İlgüz, Bodrum'da da bu tür nesli tükenmekte olan canlılar için bir birim oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kış bitmedi! Meteoroloji'den yeni uyarı: 7 kentte kuvvetli yağış bekleniyor Kış bitmedi! Meteoroloji'den yeni uyarı: 7 kentte kuvvetli yağış bekleniyor

Geçtiğimiz hafta Turgutreis sahilinde turizmci Volkan İlgüz tarafından gece fark edilen caretta caretta cinsi dev deniz kaplumbağası çevrede bulunan hayvan severlerin de yardımı ile ayaklarına takılan balıkçı ağları temizlenerek yeniden denize bırakılmıştı. 45 kilo ağırlığında ve 80 santim uzunluğunda olan dev deniz canlısını ilk olarak minder sanan İlgüz, denize doğru yaklaşınca hareketsiz şekilde duran bir caretta caretta olduğunu fark etti. Denize girerek dev kaplumbağayı sahile çıkaran İlgüz ve çevredekiler, ilk olarak caretta carettanın kabuğuna dolanan ağları temizledi. Daha sonra da dev deniz canlısını yeniden denize bıraktılar.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim