Türkiye, Trabzon Maçka'da PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün yasını tutuyor. Eren'in tam bir asker hayranı olduğunu söyleyen Arif Bülbül şunları anlattı:

"Şehit haberlerine çok üzülüyordu. 'Ben de askere gitmek istiyorum' diyordu. Kardeşlerimden Çağlar, askerliğini İstanbul'da yaptı. Eren, 'İstanbul'da askerlik mi olur? Gidin Doğu'ya. Size nasıl şehit olunur göstereceğim' diyordu. Kardeşim şehit oldu ama, askerlere teröristlerin yerini göstermeseydi, belki de tümü şehit olacaktı."

HEM ÜZGÜN HEM DE GURURLUYUZ

Ağabey Arif Bülbül destek veren herkese teşekkür ederek şöyle devam etti: "Bir taraftan üzüntülüyüz ama bir taraftan da gururluyuz. Bir kardeşimle İstanbul'da yaşıyoruz. Olay günü köye gelmiştik. Eren 15 Ağustos'ta bizimle birlikte gelecekti. Ama nasip olmadı. Trabzon Valiliği ve belediye Eren'in isminin Trabzon'da yaşatılacağını bildirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 'Gereken yapılacak' dedi. Başbakanlık'tan da aradılar. Biz 4 erkek kardeşiz. Hepimizin vatana canı feda. Yeter ki kardeşimi şehit edenler bulunsun."

OKUMAK İÇİN DİK YAMAÇLARI AŞTI

Eren'in diğer ağabeyi Erdoğan Bülbül, kardeşinin darbe girişimi sonrası, elinde bayrakla demokrasi nöbetlerine katıldığını belirterek, "Hepimiz devletimizin yanındayız. Biz araziyi iyi biliyoruz. Gerekirse kaçan teröristlerin yakalanması için askerlere yardım ederiz" dedi. Kardeşlerden Çağlar Bülbül de, "Eren ilkokulu köyde okudu. Ortaokul için ise servisle Maçka'ya giderdi. Karda kışta servise ulaşmak için o dik yamaçları yürürdü" diye konuştu.

 

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim