CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle 5 ayrı suçlamayla açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 50'ye yakın avukatı hazır bulundu. Duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Milletvekilleri Muharrem Erkek, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve çok sayıda CHP'li izleyici olarak katıldı.

Duruşmada Canan Kaftancıoğlu, yoğun bir seçim dönemi geçirdiğini söyleyerek, “Tarafınızca kabul edilen iddianamene 31 Mayıs 2019 tarihinde adresime ulaştı. Uzunca bir seçim süreci yaşandığından ve iddianame tebliğ edildiği süre ile duruşma tarihi arasındaki süre çok yakın olduğundan savunma hazırlayamadım. Tweetlerimin üzerinden 6-7 yıl geçti. Toplumsal sorumluluğumun bu derece yoğun olduğu bir süreçte şahsi meselemle ilgilenmem ayıp olurdu bence. Bu nedenle savunmamı hazırlamak için süre talep ediyorum” dedi.
Mahkeme, Canan Kaftancıoğlu'nun savunması için gerekli sürenin verildiğini ifade ederek ek süre verilmesi talebini reddetti. Talebin reddedilmesine duruşma salonundaki partililer tepki gösterdi. Mahkeme, Canan Kaftancıoğlu'na savunması için yeniden söz verdi. Kaftancıoğlu, seçim sürecinde avukatı ile bile görüşemediğini söyleyerek, yeniden süre talebinde bulundu.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim