5 Mahalle demokrasi bayramı için evet dedi

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Türkiye’nin dönüm noktası olacak 16 Nisan referandumu çalışmaları kapsamında Alanya’nın mahallelerini tek tek ziyaret ediyor. İstikametinde bu kez Uzunöz, Gümüşkavak, Yalçı, Yaylalı ve Kızlarpınarı Mahalleleri vardı. Ak Parti'nin en genç milletvekili hemşerileriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değerlendirdi. Vizyonsuz siyaset devrinin kapanacağını söyledi. 

‘’Engelsiz koşu yapacağız’’

Darbecilerin hazırladığı 1982 Anayasası’nın ihtiyaçları karşılamadığına dikkat çeken Sena Nur Çelik, ‘’Yeni yollarda eski model araba ile gidilmez. Mevcut Anayasa yamalı bohçaya dönmüş durumda, hurdaya dönmüş, her taraftan dökülüyor. Türkiye bu sistemle yol kat edemez. 15 yılda engelleri aşarak hayalleri gerçekleştirdik. Artık IMF memurlarının önünde diz çöken bir Türkiye yok. Bütün zorluklara rağmen IMF’ye 23.5 milyar dolar borcu biz sıfırladık. Yeni sistemle istikrar kalıcı hale gelecek, yatırımlar çoğalacak. Seçimler 5 yılda yapılacağı için yatırımcı önünü net görecek. Türkiye dünyanın en müreffeh ve zengin ülkeleri arasında yer almayı hak ediyor. Ne gerekiyorsa yapmayan kararlıyız. 16 Nisan inşallah kırılma noktası olacak. Ondan sonra Sistemimizi değiştirip engelsiz koşu yapacağız’’ diyerek milletin tercihini büyük değişimden yana kullanacağını kaydetti. 

‘’16 Nisan dönüm noktası olacak’’

En genç milletvekili, geçmişte yaşanan kaos ve kriz dönemlerini hatırlattı. Yeni sistemin gücünü milletten alacağını belirten Çelik; ‘’Eskiden hükümetler Meclis’te kuruluyordu. Eğer Meclis’te bir parti gerekli çoğunluğu elde edemezse otellerde milletvekili pazarlıkları yapılıyordu. Vesayet odaklarının, medya patronlarının hükümet kurup hükümet yıktığı günleri yaşadık. Millet bunların bedelini çok ağır ödedi. İstikrarın olmadığı yerde ekonomi büyüyemedi. Yeni sistemi hayata geçirdiğimizde ise önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Türkiye emin adımlarla dünyada söz sahibi ülkeler konumuna yükselecek. 16 Nisan Türkiye’nin dönüm noktası olacak’’ diye konuştu. 

‘’Değişime direnç gösteriyorlar’’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yerli ve milli olacağını vurgulayan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Biz yolumuza demokrasi ile devam etmek için gayret gösteriyoruz. Ama demokrasiden korkanlar vesayeti yaşatmanın derdine düştü. Biz hak ve özgürlükleri teminat altına almayı amaçlıyoruz. Yeni sistemle birlikte vesayet odakları ve bürokratik oligarşinin gücü kalmıyor. Türkiye’nin ilerleyişini baltalayanların beli kırılıyor. Bu yüzden değişime direnç gösteriyorlar. Birkaç gün sonra aydınlık geleceğimize yön vermek için en önemli eşiği geçmiş olacağız. Ne kadar direnirseler dirensinler biz milletimize inanıyoruz. Yeni Türkiye'de huzur, güven ve kardeşlik için el ele,omuz omuza yürüyeceğiz.’’

Çelik, hemşerileriyle buluştu

Uzunöz, Gümüşkavak, Yalçı, Yaylalı ve Kızlarpınarı Mahalleleri vekilini bağrına bastı. Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, mahallelere yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Yaşlılarla sohbet etti, dertlerini dinledi. Hemşerileri Çelik’e dua etti, hatıra fotoğrafları çektirildi. 5 Mahalle demokrasi şölenine destek verdi. Sena Nur Çelik daha sonra vefat eden Mehmet Paşaoğlu’nun ailesine taziye ziyaretine gitti, başsağlığı diledi. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim