Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında sanıklardan 24’ü esasa ilişkin savunmalarını tamamladı. Sanıklar sabah saatlerinde cezaevi araçları ile duruşmanın yapılacağı salonun altında bulunan otoparka getirildiler. Oturumun başlamasının ardından sanıklardan giydiği ‘Hero’ tişörtü ile gündeme gelen Gökhan Güçlü 13 maddeden oluşan reddi hakim talebi dilekçesi verdi.

Mahkeme savcısı Ali Cenk Düzgün, “Mahkeme başkanı kendisine verilen görevi sınırları içerisinde yaptığı, tarafsızlığını kaybettiğine yönelik herhangi bir söylem yoktur. Bu sadece yargılamayı uzatmaya yönelik bir harekettir” dedi ve reddi hakim talebi reddedildi.

Sanık Güçlü’nün mahkeme başkanına yönelik hakaret içeren sözleri sonrası Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise “Burası bur duruşma salonu. Şov ve gösteri salonu değil. Kimsenin savunmasını kısıtlamıyoruz. Herkesin savunma hakkına saygı gösteriyoruz. Esas ilişkin savunma yapıldığı sürece kimseye müdahale etmiyoruz. Fakat savunma ile ilgili olmayan, davayı uzatmaya yönelik çabalar olduğunda da müdahale ediyoruz” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim