Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dağların arasındaki kale olarak bilinen Zilkale her bayram olduğu gibi bu bayramda da binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladı. Rize şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta olan ve 700 rakımdaki tarihi Zilkale'ye gitmek için yola çıkan turistler Fırtına Vadisi boyunca da eğlencenin tadını çıkartıyor.

YOL BOYUNCA ZİPLİNE VE SALINCAK

Fırtına Vadisi'nden başlayan Zilkale yolcuğunda turistleri önce dere üzerinde tesisler tarafından kurulan zipline ve salıncaklar karşılıyor. Dereden karşıya zipline ile geçen vatandaşlar, aynı güzergahtan geriye dönerek dereyi tepeden, vadiyi de karşıdan izleme fırsatı buluyor. Fırtına Vadisi Ayder, Huser, Pokut, Gito gibi turizmin odağı olan yaylalarında geçiş güzergahı olduğu için araç yoğunluğu da vadi boyunca sürüyor.
Fırtına Vadisi'nde yapılan Zipline'nın ne olduğunu ilginç bir şekilde anlatmak isteyen Sinan Gürsoy isimli işletmecinin üzerinde ‘Kaz uçarda, Laz uçmaz mı?' yazılı pankartı görenlerin ilgi odağı oluyor. Soranlara pankartın açıklamasını yapan Gürsoy ‘Zipline'de güvenlik en üst düzeyde. Hiçbir sorun yaşanmaz. O yüzden kimse korkmuyor' ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim