Başbakan Yardımcısı Işık, Adalet ve Kalkınma Partisi Erdek İlçe Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Balıkesir'in Erdek ilçesine geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile açılan kongrede ilk konuşmayı AK Parti Erdek İlçe Başkanı ve kongredeki tek başkan adayı Kemal Kayan yaptı.

Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 2002 yılında iktidara gelen AK Parti'nin 16 yıllık siyasi geçmişinde yaşadığı önemli olaylara değindi. Işık "15 Temmuz'da TSK içerisine yapılanmış asker elbisesi giymiş hainler bir darbe teşebbüsüne girdiler. Ne yapacaklar? Darbe yapacaklar, Türk milleti de bunlara teslim olacak ondan sonra memleketi güllük gülistanlık yapacaklar kendileri açısından. 40 yıldır sinsi sinsi devlette yuvalanan hainler zannettiler ki, o gece bu ülke kendilerine teslim olur, millet korkar sokağa çıkmaz. Bu millet karşısında namlu görünce, tüfek, tabanca görünce korkar sokağa çıkmaz. Ne oldu? Millet tarihinin en önemli direnişlerinden birini ortaya koydu. O hainlere göğsüyle karşı koydu. Bu aslında Türk demokrasisi açısından da çok önemli bir milat oldu. Bundan sonra hiç kimse ben Türkiye'de silahlı kuvvetleri ele geçiririm ve bu marifetle darbe yaparım düşüncesini aklına dahi getiremez. Bilir ki, meşru seçilmiş hükümet orada olduğu sürece hiç kimsenin demokrasiye mücadelesi başarılı olmaz. Keşke bu 1960'da başarılabilseydi, daha önce başarılabilseydi. İnşallah son olur ve bundan böyle 15 Temmuz gibi bir benzeri girişim Türkiye'de yaşanmaz. Milletin de sokağa çıkmaya mecbur kalacağı bir olayı yaşamayız" dedi.

Işık, FETÖ'cü hainlerin teşebbüsünün başarılı olması halinde bugün Türkiye'nin fiilen bölünmüş olacağını dile getirdi. Işık, kongredeki konuşmasının ardından yılbaşı gecesi İstanbul'daki ünlü eğlence mekanına düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Gümüşhaneli güvenlik görevlisi Hatice Karcılar'ın Erdek'teki evini ziyaret etti ve ailesiyle görüştü. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi.

Bakan Işık, Erdek temaslarının ardından AK Parti Bandırma İlçe Teşkilatı'na geçerek temaslarda bulundu.

İbrahim Aldemir

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim