Toplumdaki çeşitli sektörlerden, eğitimciler, politika ve din liderleri, kadınlar ve gençlik grupları, küresel barış aktivistleri ve Bükreş'teki Pentagon Olayları'nda toplanan gazeteciler gibi yaklaşık 700 kişi barış eğitimi yoluyla barışı sağlamak için pratik yaklaşımları tartışmak amacıyla Romanya'da toplandılar.

Etkinlikte, “Öğretmenlerin Barış Eğitimindeki Rolü” başlıklı 2019 Barış Eğitimi Konferansı ile, Avrupa arka planı için özelleştirilmiş barış müfredatının ilerleyişini ve uluslararası barış yasası tarafından desteklenen bir barış kültürünü geliştirmenin yönü insanlara sunuldu.

Barışın değerini öğrencilere ekecek olan; Barış Eğitimi
Barış eğitimini düzenleyen, Ploiesti'deki 1 Mai Teknik Lisesi Öğretmeni Dumitru Marius-Gabriel, “Bu çok karmaşık bir konu. Ancak tüm yolculuklar ilk adımda başladığı gibi en temel seviyedeyken barış bilincini artırmak gerekiyor. Bu eğitim sayesinde çocuklar, kendi seviyelerinde iyi davranışları yapabilme gücüne sahip olduklarını anladılar. Gelecekte hayatlarını ve ailelerinin yaşamlarını değiştirebilirler. Saygının değerinin, başkalarına yardım etmenin ve doğru yetişkinler olarak daha iyi öğrenciler oluşturma hosgörüsüne sahip olmalarının önemini görmelerini sağlamaya çalışıyorum ”dedi.

THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim