Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi ve Edirnekapı Şehitliği'nin ardından Darülaceze’yi ziyaret etti. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Darülaceze’yi ziyaret ettiği esnada gelen Bakan Kaya’yı kapıda karşılayarak bayramlaştı. Bakan Kaya, oğlu Akif ve Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan kız çocuklarıyla birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Darülaceze’de kalan yaşlılarla bayramlaştı. Kuveyt’ten gelen spor kulübünün voleybolcu çocuklarıyla karşılaşan Bakan Kaya, Kuveytli sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaret esnasında Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi’nden gelen çocuklar büyüklerinin ellerini öperek onlara hediyelerini verdi. Bakan Kaya'ya ziyareti esnasında Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci eşlik etti.

“Hem çocuklarımızı hem büyüklerimizi sevindirmek bizim için bayramlarda en güzel mutluluk”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı açıklamada, “Darülaceze’de büyüklerimizin ellerini öpüyoruz. Onlarla bayramlaşıyoruz. Evlatlarımız da onlarla bayramlaşınca çok mutlu oldular. Hem büyüklerimizi sevindiriyoruz. Hem evlatlarımıza büyüklerimizin bu ülke için ne kadar büyük emek sarf ettiğini de burada anlatıyoruz. Bayramlar bizim için sosyal dayanışmanın, yardımlaşmanın en üst düzeyde yaşandığı günler. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bayramları çocuklarımızla, çocuk evlerinde geçiriyoruz. Huzur evlerini ziyaret ediyoruz. Yaşlılarımızın, büyüklerimizin ellerini öpüyoruz. Onları sevindiriyoruz. Hem çocuklarımızı hem büyüklerimizi sevindirmek bizim için bayramlarda en güzel mutluluk. Ben buradan tüm milletimizin, İslam aleminin bayramını kutluyorum” dedi.

“Eski yetiştirme yurdu konseptini tamamen ortadan kaldırıyoruz”

Bakan Kaya konuşmasının devamında, “Kasımpaşa çocuk evleri sitemizdeydik bugün. Türkiye genelinde bütün çocuk yetiştirme yurtlarını çocuk evlerine dönüştürdük. Dönüşümümüz yıl sonu itibariyle inşallah tamamen tamamlanmış olacak. Eski yetiştirme yurdu konseptini tamamen ortadan kaldırıyoruz. Artık çocuklarımız çocuk evleri sitesi dediğimiz modellerle ya da çocuk evleri dediğimiz evlerimizde yaşayacaklar. Kasımpaşa yuvamızı da Kasımpaşa Sevgi Evleri sitesine dönüştürdük. Çocuklarımız artık daha geniş bir ortamda, daha az sayıda ev tipi okul ortamında, daha özel ilgiyle, daha güzel bir şekilde geleceğe hazırlanacaklar” ifadelerini kullandı.

Caner Sönmez
 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim