Rize’de ilk teravih namazı kılındı Rize’de ilk teravih namazı kılındı

Ramazan coşkusunu TRT Diyanet Tv ekranlarından yaşatan ve başladığı ilk günden itibaren ilgiyle izlenen  “Bereket Vakti Ayasofya” Kadir Gecesinde de zengin içerikli bir programla izleyiciyle buluştu. Kadir Gecesinin hikmeti ve Kur’an-ı Kerim’in hayatımıza rehberlik eden faziletlerinin konuşulduğu “Bereket Vakti Ayasofya”nın konukları Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez oldu. 

Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dünyasının içinden geçtiği bu zorlu süreçte, geceye ilişkin çok değerli açıklamalarda bulundu. İslam Dünyası’nın kurtuluşunun Kur’an’a ve Süete tabi olmaktan geçtiğini, Kuran ve Süetin ümmet için de insanlık için birleştirici bir değer olduğunu aktardı. Görmez ayrıca “Gönül  Coğrafyamız” kavramına vurgu yaparak "İman öyle bir şeydir ki bütün sınırları ortadan kaldırıyor. İman kardeşliği kan kardeşliğinden çok daha yücedir.” açıklamasında bulundu. 

Gecede ayrıca ülkemizin en seçkin Kur’an Hafızları ile Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında derece alan hafızların Kerim Kitabımız Kur’an’ndan okuduğu aşr-i şerifler ve Bad-ı Saba musiki topluluğunun getirdiği tekbirler ve salat-ü selamlar Ayasofya’nın Kubbelerinde yankılandı.

Program İstanbul için imsak vakti geldiğinde Ayasofya’nın içindeki müezzin mahfilinden Ayasofya Camii Müezzini Enes Özsoy ve Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik’in canlı olarak çift ezan okumasıyla son buldu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim