Darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan ve derdest edilen komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan, 486 sanığın yargılandığı davanın ikinci gününde Kemal Batmaz'ın savunmasına başlandı. 

'Sivil imam' Batmaz, savunmasında darbeye hazırlık toplantılarına katıldığı ve Adil Öksüz'le birlikte Fetullah Gülen'le görüştüğü iddialarını kabul etmedi. ABD'ye iş seyahati için gittiğini söyleyen Batmaz, darbe girişiminden kısa süre önceki Adil Öksüz'le Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik kamera görüntülerinin ise tesadüf olduğunu iddia etti. 

"HİÇBİR ZAMAN BU GİRİŞİMİN BİR PARÇASI OLMADIM"

Savunmasında örgütün haberleşme programlarını kullanmadığını da iddia eden Kemal Batmaz, "Hiç kimseye emir ve talimat vermemiş olmam, Ankara'da yapıldığı iddia edilen toplantılar sırasında yurt dışında olmam, darbenin ne planlayıcısı ne de yöneticisi olmadığımın delilidir. Ben hiçbir zaman bu girişimin bir parçası olmadım. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum" dedi. 

GÖRÜNTÜLER İZLETİLEN KEMAL BATMAZ: AKINCI ÜSSÜ'NDEKİ BEN DEĞİLİM

Suçlamaları kabul etmeyen Kemal Batmaz'a önce darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü 143'üncü Filo'daki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri izletildi. 4'üncü Ana Jet Üs eski Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in kendisine asker salamı verme görüntüleri izletilen ve bilirkişi raporunda görüntülerin kendisi olduğu yönündeki rapor hatırlatılan Kemal Batmaz, "Ben de size soruyorum? Darbe gecesi ve hadiseler isimli başlık altında benim bir faaliyetim olduğu yönünde bir ifade geçiyor mu?" dedi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın "Bu görüntülerdeki siz misiniz, değil misiniz?" diye soruyu tekrarlaması üzerine Batmaz, "İddianamelerdeki ifadelere havale ediyorum" diye yanıt verdi. Başkanın aynı soruyu tekrarlaması üzerine Batmaz, 'Değilim' cevabını verdi. Bu cevap üzerine salonda tepkiler yükseldi.

HAVALİMANI GÖRÜNTÜLERİNİ KABUL ETTİ

Atatürk Havalimanı'nda Adil Öksüz'le birlikte olan görüntüleri de izletilen Batmaz, "143. Filo'yu kabul etmiyorum. Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri kabul ediyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Giray'ın "Bilirkişi tarafından tüm görüntü ve sizin savcılık makamında çekilen fotoğraflarınız incelenmiş. Fotoğraf ve görüntülerde eşleştirme yapılmış. 7 derecede yapılan değerlendirme sonucunda her iki görüntülerinden size ait olduğunu kesin tanımlama olarak belirlemiş. Şimdi ne diyeceksiniz" demesi üzerine Batmaz, "El hak benim ama Akıncı Üssü'ndeki ben değilim" diye cevap verdi.

MAHKEME BAŞKANI VERDİĞİ CEVABA SİNİRLENDİ

'Peki bu görüntülerdeki kişi size benziyor mu?' sorusuna tepki gösteren Batmaz, "Benim olmadığımı söylediğim kişinin bana benzeyip benzemediğini nasıl sorarsınız" dedi. Cevaba sinirlenen Başkan Giray ise yüksek sesle "Ben sorarım siz cevabınızı verin" diye karşılık verdi. Kemal Batmaz, bu kez "Ben değilim" yanıtını verdi. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim