Üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan veya üst sınıfa geçemeyen öğrencilerin katılım gösterdiği AÖF 3 ders sınavı 22 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti. Sınav tarihinden itibaren on beş gün içerisinde yayınlanması beklenen AÖF sınavı sonuçları için gözler Açık Öğretim Fakültesi tarafından yapılacak resmi açıklamaya çevrildi. Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin konu hakkında henüz resmi bir açıklanmadı bulunmadı. Adayların AÖF 3 ders sınavı sonuçlarının açıklanacağı kesin tarihle ilgili heyecanlı bekleyişi sürüyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını "https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim" adresinden ya da "https://ekampus.anadolu.edu.tr/" adresi üzerinden sisteme öğrenci girişi yaparak sorgulayabilecek.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin Açık Öğretim Fakültesi tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) 3 ders sınavı sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

YENİ DÖNEMDE AÖF KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

AÖF 2017-2018 yılı için yeni kayıt tarihi 21 Ağustos 2017'de başlayacak. Adaylar kayıtlarını AÖF internet sitesi üzerinden gerçekleştirecek.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILACAK?

Kayıt Yenileme işlemleri 3 aşamada gerçekleşecektir.

1.AŞAMA: DERS EKLE VE SİL

Ders ekle-sil işlemi 3 aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: http://kayit.anadolu.edu.tr adresinin Kayıt Yenileme bölümüne TCKN ve şifrenizle giriş yapmanız gerecektir.

2. Aşama: Ders ekle-sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.

3. Aşama: Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işleminiz geçersiz sayılacaktır. Bu durumda fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırsınız. Birden fazla ders ekle-sil işlemi yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders ekle-sil işlemi geçerli olacaktır ve banka ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

Meta uygulamaları çöktü: Erişim problemi yaşanıyor Meta uygulamaları çöktü: Erişim problemi yaşanıyor

2.AŞAMA: KAYIT YENİLEME BEDELİNİN BANKAYA ÖDENMESİ

Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Vakıfbank aracılığıyla aşağıdaki yöntemlerden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

*Şubeden Ödeme

*İnternet Bankacılığından Ödeme

*ATM'den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

*Telefon Bankacığı İle Ödeme

3.AŞAMA: KONTROL İŞLEMİ

Kayıt yenileme tarihleri içerisinde, kayıt yenileme işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediğini, http://aof.anadolu.edu.tr adresinin “Öğrenci Girişi – Türkiye Programları” bölümüne TCKN ve şifrenizle giriş yaparak ya da http://kayit.anadolu.edu.tr adresinin “Kayıt Yenileme” bölümünden mutlaka kontrol ediniz.

*Varsa ders kitaplarınız kayıt yenileme tarihleri içerisinden veya bahar dönemi ara sınavına kadar AÖF bürolarından alabilirsiniz.

AÖF SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınava giren öğrenciler, sınavın uygulanması, sınav soruları ve sonuçları ile ilgili olarak inceleme talebinde bulunabilirler ve itiraz edebilirler.
Öğrenciler yapacakları itirazı, kılavuz ve protokol ile belirlenen kurallar içinde belirlenen süre dahilinde yapabilirler. Belirlenen kural ve süre içerisinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Yine sınava girmeyen ya da sınavı geçersiz sayılan adayların yapacakları itirazlar da dikkate alınmaz.

SINAV SONUCUNA İTİRAZ EDEBİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELERDİR?

->Sınava itiraz etmek isteye adaylar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açık öğretim’in Merkez Büro Yöneticiliği adresine dilekçelerini ulaştırmalıdır. Bunun dışında mail yolu ile de dilekçe ulaştırılarak itiraz işlemi daha hızlı bir şekilde yapılabilir.

->Sınav itiraz dilekçesinde adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçe gönderimi sonrasında Anadolu Üniversitesi tarafından konu ile ilgili olarak adaya geri dönüş yapılacaktır.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim