Terör örgütü PYD/PKK saflarında yer alan Amerikalı Brace Belden örgütün Suriye'den sonra Türkiye'yi hedef alacağını anlattığı bir röportajı ortaya çıktı. Terör örgütü PYD ile PKK arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan örgüt üyesi "PYD şu an Suriye'ye odaklanıyor ancak örgüt ilerde Türkiye'yi hedef alacak. Örgüt içerisindeki herkes Türkiye'de iç savaş çıkmasını istiyor" ifadelerini kullandı.

ABD'de yayın yapan Chapo Trap House'da yer alan haberde, terör örgütü PYD/PKK'ya San Francisco'dan katılan Brace Belden isimli Amerikalı teröristin, örgüte nasıl katıldığı ve bölgedeki son gelişmelerden bahsedildi.

Röportajında YPG ile PKK arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayana ABD'li terörist, örgüt üyelerinin şu anda Suriye'ye odaklandığını ancak ileri zamanlarda Türkiye'ye yöneleceklerini belirtti.

"SDF, PKK'NIN KONTROLÜNDE"

Terörist Belden, Suriye Demokratik Güçleri'nin terör örgütü PKK/PYD tarafından kontrol edildiğini açıkladı.

"ÖNCE KANDİL'E SONRA SURİYE'YE GEÇTİM"

Terör saflarına nasıl katıldığını da anlatan terörist, şu ifadelere yer verdi:

"San Francisco'da birine e-mail üzerinden ulaştım. İletişim doğrultusunda Irak'ın KYB tarafından kontrol edilen Süleymaniye'ye gittim. Örgüt aracılarıyla Kandil Dağı'na ulaştım. Orada bir takım görüşmelerden sonra YPG tarafından yönetilen alanlara girdim. İki haftalık bir ideoloji ve dil eğitimim oldu"

"ABD HUKUKU ATLATMAK İÇİN PYD'Yİ FARKLI GÖRÜYOR"

"ABD kendi iç hukukunu atlatmak için PYD ile PKK arasında bağlantı kurmuyor. PYD saflarına birçok örgüt üyesi, diğer bölgelerden geldi. PKK aslında Suriye, İran, Türkiye ve Irak'ta faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla Türkiye'deki bir örgüt üyesi aynı zamanda bir PYD üyesi. Her ne kadar örgütlerin taktiksel özerklikleri olsa da, tek bir ideoloji ve tek lider merkezde"

YENİ ŞAFAK

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim