Türkiye, S-400 hava savunma sistemlerinin kurulmasına haftalar kala daha büyük baskılarla karşılaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘O iş bitti' diyerek S-400 anlaşmasından geri adım atmayacağını açıklaması, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yazdığı mektupla karşılık bulmuştu.

ABD tarafından basına sızdırılan mektupta, ‘Türkiye S-400 alırsa ağır sonuçları olur' ifadeleri yer aldı. Mektupta S-400 alınması halinde uygulanacak yaptırımlar, “F-35 uçağı eğitimi alan 42 Türk personelin eğitimlerinin sonlandırılması ve Kasım ayında gidecek 34 personelin gidişinin durdurulması, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı toplantılarına dâhil edilmemesi ve F-35 üretim zincirinden çıkartılması, Türkiye'ye CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Etme Yasası) yaptırımlarının uygulanması, Türkiye'nin ABD ve NATO ile olan ilişkilerinin olumsuz etkilenmesi” olarak sıralandı.

Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim