Şehmus Alpsoy ve Mehmet Emin Alpsoy, 2000 yılında anayasayı cebren değiştirmeye teşebbüs etmek suçuyla yargılanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Şehmus Alpsoy'un suçu en fazla yardım yataklık kapsamında değerlendirilecek bir suçken ceza kanunundaki en ağır suçlamayla karşı karşıya kaldı ve 17 yıldır cezaevinde.

ŞEHMUZ KOLON KANSERİ VE DURUMU AĞIR

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Ankara'daki cezaevlerinde kalan mahkumların başka illere sevk edilmesiyle Şehmus Alpsoy da Tekirdağ'a gönderildi. Orada sağlık sorunları baş gösterdi, ihmal neticesinde geç teşhisle kolon kanserine yakalandığı anlaşıldı.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı

BUGÜN AMELİYAT EDİLDİ

Avukatların girişimleri sonucunda tekrar Ankara F1 tipi kapalı cezaevine getirildi, Ankara Numune Hastanesi'nde  tedavisine başlandı. Kanser şu an mesaneye de yayılmış durumda. Aylarca kemoterapi gördükten sonra bir operasyonla kanserin yayıldığı bölgelerin alınmasına ilişkin operasyona karar verildi, bugün ameliyata alındı.

BABASI DA CEZAEVİNDE YAŞLI VE HASTA

Babası yaşlılık ve birçok hastalığından ötürü kendisine bakamayacak durumda. Onun bakımını cezaevinde oğlu Şehmus gerçekleştiriyordu. Şimdi ikisi birden bakıma muhtaçlar, hayatlarını tek başlarına idame ettirememekteler. Her ikisi için de cumhurbaşkanlığı af süreci için girişimlerde bulunduk fakat bir yanıt alabilmiş değiliz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldıkları için cezalarının ertelenmesi yolu kapalı.

28 ŞUBAT ZULMÜNE UĞRADI

Şehmus Alpsoy adil bir yeniden yargılama talep ediyor, nitekim dosyasına bakıldığında ihmallerle dolu olduğu görülüyor.  Vekili duruşmaları takip etmemiş, karar duruşmasında yer almamış, esas hakkında savunma yok, mahkeme de 28 Şubat döneminin getirdiği anlayışla hareket ederek en fazla 3 yıl hapis cezası alacağı bir dosyadan onu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış. Dosyayı ayrıntılarıyla inceleyecek bir hakimin elinde mutlak surette bozulacak nitelikte, hem kanuna hem Yargıtay içtihatlarına aykırı. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim