Kurban Bayramı nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa İlçe Mezarlığında yoğunluk meydana geliyor. Kimi vatandaşlar mezarlıklarda Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de dua etti. 24 yıl önce Ağrı’da görev yaparken teröristlerce şehit edilen Yaşar Türkseven’in babası Neşet Türkseven, mezarlıktaki şehitlikte bulunan şehit oğlunun mezarını ziyaret etti. Oğlunun mezarı başında konuşan baba Türkseven, 24 yıldır oğlunu özlediğini söyledi. Şehidin annesi Sedef Türkseven ise oğlunun bir an olsun aklından çıkmadığını ifade etti.

Şehit babası Neşet Türkseven, “Ağrı’da görev yapıyordu, Iğdır’a gidiyordu operasyona çatışmada şehit düşüyor.94 senesinde devamlı operasyonlara çıkıyordu.3 ayı kalmıştı teskeresine uzatmışlardı. Tam teskereye gelince 3 ay uzatmasında bana telefon açtı. ‘Baba biz operasyona gidiyoruz, merak etme gelmesek’ dedi. O günlerde cumartesi pazar televizyonun açtım. Ağrı Iğdır arasında operasyon var, bir güvenlik kuvvetleri askerimiz şehit oldu dedi. Acaba diyorum benim çocuk mu içimden gene aynı hislerim doğru çıktı. Ondan sonra bize haber geliyor oğlunuz şehit oldu diye. Televizyonda 1 kişi dediler bunlar 4 kişi şehit olmuş 4 arkadaştı bunlar, o operasyonda 4 kişi şehit düşüyor” dedi

“24 yıldır özlüyorum”

'Allah vatana zeval vermesin' diyen baba Türkseven, “Evlat özlenmez mi, çok özledim.24 sene oldu. İçimize bir sıkıntı düşmüyor, yaramız tazeleniyor hemen ziyarete geliyoruz. Her bayram ziyaretine geliyoruz. Her bayram her cuma geliyoruz içimizden çıkmıyor. Allah vatanımıza zeval vermesin. Allah askerimizi polisimizi korusun. Allah vatanımızı milletimizi böldürmesin. Türk bayrağını göklerden indirmesin. Ezan sesini dindirmesin. Allah’a şükür torunum oğlumun yokluğunu aratmıyor” diye konuştu.

“Allah kimseye evlat acısı vermesin”

Şehit annesi Sedef Türk Seven ise “Kimsenin başına böyle bir şey gelmesin, Allah kimseye vermesin evlat acısı, düşmanıma bile vermesin. Müslüman Müslüman’a olur mu bu, kardeş kardeşe vurulur mu? Olmaz dimi annem, bizde bu kadar geliyoruz gidiyoruz aklımızdan çıkmıyor. Onun çocuğunu büyüttüm, evlat bağrına bastım. Unutamıyoruz acımız bizim ile ama devletimiz milletimiz sağ olsun. Allah ezan seslerimizi susturmasın. Bayrağımızı indirmesin. Devletimizi bölmesin. Devletimize milletimize zeval vermesin. Anaların yüreği yanmasın” şeklinde konuştu.

Halil Dağ

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldı

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim