2017 yılı itibariyle Kurbanlık fiyatları kaç TL oldu? Müslümanların en özel günlerinden biri olan Kurban Bayramı’na çok az bir zaman kaldı. Kurban kesme ibadetini yerine getirmeyi arzulayan vatandaşlar için kurbanlık fiyatlarının geçen seneki cep yakan fiyatlardan sonra bu seneki durumu akılları kurcalamaya başladı.Peki Kurban bayramı küçük baş ve büyük baş kurbanlık fiyatları güncel tutarı ne kadar kaç TL? İşte kurbanlık ücretleriyle ilgili önemli gelişmeler

Hayvan besicilerine göre sektörde gündeme gelen ithalatta gümrük vergisinin düşürülmesi, düve kesiminin yasaklanması, küçükbaş kuzu üretiminin azlığı ve et fiyatları tartışması gibi pek çok faktör kurban fiyatlarını büyük ölçüde etkileyecek. Kurbanlık satışlarının başlamasına yaklaşırken büyükbaş hayvan fiyatlarının da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba tarafından Ağustos ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Düve Kesim Yasağı Fiyatları Yükseltecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından damızlık düve kesimine getirilen yasak sonucu kurbanlık fiyatlarının yüksek seviyelere çıkması bekleniyor. Yetiştirilen düvelerin elde kalması satıcıyı bunun neticesinde kurban fiyatlarının yükselmesi de alıcıyı endişelendirirken bu duruma besici Hüseyin Kalkan, “Bu yasak çok sıkıntıya yol açacak, fiyatlar da artacak. Tosun 10 bin TL’ye çıkacak, bir dana 5 bin TL’ye çıkacak. Bu milletin elinde düve var yani, bu düve ne olacak? Adam damızlık yapacak nasıl bir sene bunu bekleyecek? Çoban tutmuş o kadar da masraf etmiş. Bu karar epey sorun olacak fiyatlar kalkacak. Her şeyin fiyatı artar. Mesela adamın elinde 500 tane düve var, yasak edip bu nasıl olacak?” yorumunu getirdi.

kurbanlıklar-kaç-tl

Dişi düve kesimi zaten yasaktı.

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in dişi düve kesimine yasak getirildiğine dair açıklamasına karşın Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu ise, dişi düve kesiminin zaten yasak olduğunu, ancak yeniden gündeme getirilmesinin caydırıcı olacağını belirterek, kararı olumlu bulduklarını belirtmişti. Ahmet Kıroğlu yaptığı açıklamada, "Böyle bir yasak zaten vardı, ama uygulanmıyordu. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Hayvan sayısının çoğalmasını sağlamalıyız. Normalde de düve kesilmemesi lazım. Dişi olmazsa üretimi yapamayız. Biz bunu baştan beri savunuyoruz." İfadelerine yer verdi.

Dışarıdan kurban ithal ederek bu iş olmaz!

Osmaniye Belediyesi başkanlığındaki komisyon 2017 Kurbanlık Fiyatlarını belirledi.

Kurban Bayramı’na yaklaşırken Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatlarını belirledi. Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi.

DİYANET VEKÂLET KURBANLIK BEDELİNİ AÇIKLADI!

2017 Kurbanlık fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun vekalet kurban bedelinin yurt içinde 850, yurt dışında 600 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yaptığı açıklamada Türkiye'de 275 merkezde, yurt dışında 135 ülke ve 400 bölgede, yaklaşık 275 bin hisse kurban kesimini planladıklarını belirten Tutkun dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların kurban coşkusunu yaşanması için çalıştıklarını dile getirdi.  Diyanet Vakfı’na vekâlet vermek isteyen vatandaşlar için, “Türkiye'den vekâlet vermek isteyen vatandaşlarımızın yurt içinde kurbanlarının kesilmesi için 850 lira, yurt dışında kurban vekâleti için ise 600 lira bedel belirlendi. Yurt dışından kurban vekâletlerini verecek vatandaşlarımız ise 150 avro üzerinden belirlenen rakamlarla, vekâletlerini TDV'ye ulaştırmış olacak.” Açıklamalarında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet vermek isteyenlerin...

Yurt içi ve yurt dışı kurban faaliyetlerinin birebir takip edildiğini ve tamamen İslami usullere göre yapıldığının güvencesini veren Tutkun bağışların, "www.diyanetvakfi.org.tr" adresi, online bankacılık sistemi, anlaşmalı banka, PTT ile TDV il ve ilçe şubeleri, müftülükler ya da mahallelerdeki din görevlileri aracılığıyla vekaletlerin vakfa ulaştırılabileceğini bildirdi.

Elden bağış yapan vatandaşların "Vekâlet alındı" makbuzu almalarını isteyen Tutkun, yurt dışında yaşayan vatandaşların ise din görevlileri, dernek başkanları, müşavirlik veya ataşelere vekâletlerini ulaştırabileceğini ifade etti.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim