ORDU (AA) - Ünye ilçesinde, İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı "dinamik denetim süreci" başladı.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürü Eyüp Buldukoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dinçer Sinan Ayyıldız ile kurum ve kuruluşların katılımıyla ilçede denetim yapıldı.

Filyasyon ekibi ile karantinada bulunan vatandaşları ziyaret eden Güney, tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Güney, Hükümet Caddesi'ndeki iş yerlerini denetledi, vatandaşlardan da belirlenen kurallara uyulmasını istedi.

Kaymakam Güney, gazetecilere, Bakanlığın genelgesi çerçevesinde Valilik koordinesinde Ünye Kaymakamlığı olarak kurum ve kuruluşlarla, farklı alanlarda denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlk olarak filyasyon ekibiyle denetime çıktıklarını dile getiren Güney, "Sağlık ve kolluk personelimizle beraber pozitif olan vakaları evlerinde ziyaret ederek, alınan tedbirler ve yapılan işlemlerle ilgili çalışmaları gördük. Vatandaşlarımıza tedbirlere uyulması konusunda telkinlerde bulunduk. Akabinde karantina tedbirleri ve izolasyon altında denetimlere tabi olan vatandaşlarımızla ilgili tedbirleri yerinde inceledik. Sahada esnafımız ve vatandaşımıza tedbirleri bir kez daha kendilerine hatırlatma konusunda ziyaret ettik." dedi.

Kurallara ve tedbirlere uyulduğu takdirde normalleşmenin hızlı olacağını vurgulayan Güney, şunları kaydetti:

"Kontrollü serbestlik dönemine geçiyoruz. Pandemi tedbirlerini yavaş yavaş salgının zayıflamasıyla beraber kısıtlamalar kaldırılarak normalleşme sürecine geçeceğiz. Normalleşme sürecinin sonucu olarak bu hafta sonundan itibaren cumartesi günü ilimizde de sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. Ama Ordu olarak ilimiz maalesef çok yüksek riskli illerden biri. Biz ancak devlet-vatandaş işbirliği ile konulan kurallara azami riayet ederek bu süreci aşacağız. Biz ne kadar kurallara sıkı uyar ve tedbirleri uygularsak, o denli normalleşme hızlı olacak. Bu sürecin zorluklarını bir an önce geçebilmemiz için alınan tedbirlere harfiyen uymalıyız."

Editör: TE Bilisim