SAMSUN (AA) - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından "Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye İçin Görevdeyiz” sloganıyla başlatılan "Türkiye Muhtarları El Ele Projesi"nin ilk toplantısı Samsun'da yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya 27 ilden 123 muhtar katıldı.

Vali Zülkif Dağlı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, projenin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

Rize’nin Yeni Emniyet Müdürü Göreve Başladı Rize’nin Yeni Emniyet Müdürü Göreve Başladı

Muhtarların vali ve kaymakam gibi mülki sisteminin birer parçası olduğuna işaret eden Dağlı, "Muhtarlarımız varlıklarını zor günlerde belli eder. Bir doğal afette ya da bir ihtiyaç sahibinin eli tutulacağı zaman muhtarların varlığını çok daha iyi anlarız. Terörle mücadele ederken de muhtarlarımızın varlığını çok daha iyi anlarız. Çünkü onlar dimdik şekilde devletimizin temsilcisi olarak Doğu'da, Güneydoğu'da, kuzeyde ve batıda her zaman kolluk kuvvetlerimizin yanında yer almışlardır. Salgın döneminde bir yılı geçtik. Bu dönemde muhtarlar ile kol kola, yan yana çalıştık. Muhtarlarımız vefa gruplarının, son zamanda filyasyon ekiplerinin içinde, karantina kontrollerinde ve aşılama çalışmalarında yer aldılar." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Türkiye'nin son 20 yılda çok önemli mesafe kat ettiğini, hiçbir milletin hayatında böyle bir 20 yıl olmadığını dile getirdi.

Türkiye'nin 81 ilinin tüm medeniyet kodlarını, bütün izlerini burada gördüğünü anlatan Demir, "Son 20 yılda her birimizin fert fert mütevazı gayretleriyle ülkemizin nereden neye geldiğine bir bakalım. Dünyanın bütün milletlerini inceleyelim. Hiçbir milletin hayatında böyle bir 20 yıl yok. Hemen hemen her alanda mesafe kat ettik. Özellikle şu 15 Temmuz ihanetini bir defa düşünelim. Tarih boyunca bize ait olan, bizim olan imkanlarımızla bizi vurduklarını görüyoruz. Bugün de öyle değil mi? Bizi zayıf düşürecek ellerinde ne imkan varsa kanaviçe gibi dokuyorlar. Ülkede birimizin canı hepimiz için olgusunu unutmadıkça Allah'ın izniyle bu ülke ilerlemesine devam edecek." ifadesini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk de proje kapsamında Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 7 bölgesinde belirlenen illerde yapacakları toplantılarla muhtarlara bir araya geleceklerini anlattı.

Aktürk, şunları kaydetti:

"7 bölge muhtarlarımızın birbirlerini ağırlayacağı bu projenin ana amacı, milli birlik ve beraberliğin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamaktır. Tarihi ve kültürel değerlerin bizleri birbirine bağlayan en önemli bağlar olduğunu unutmamalıyız. Millet olma şuurunu benimseyemeyen bölücüler dün olduğu gibi bugün de çoğu zaman da kökü dışarıda bulunan güçlerin kışkırtmasıyla milletimizi bölmek için hareket etmektedir. Geçmiş tarihimizde olduğu gibi bugün de millet olarak mukaddes saydığımız değerlerimiz uğruna ölüme gözünü kırpmadan gitmesini çok iyi biliriz. Bizim için söz konusu vatan olduğu zaman her şeyin teferruattan ibaret olduğunu cümle alem de çok iyi bilir."


Editör: TE Bilisim