TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 1913 çiftin nikahını kıydı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, yabancı uyruklu 167 çifte nikah kıyılırken, 146 da nikah dosyası oluşturulduğu, belgeleri eksik olan ya da nikah günü hazır bulunmadıkları için 15 çiftin nikah işleminin de iptal edildiği belirtildi.

Genç, 2019 yılında 2 bin 119 çiftin nikah ahdini gerçekleştirdiklerini, bu sayının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yılında 1913'e düştüğünü ifade etti.

Bütün nikahların Kovid-19 tedbirlerine uyularak gerçekleştirildiğine işaret eden Genç, "Salgın sürecinde de vatandaşların nikah kıyılmasıyla ilgili taleplerini tedbirlere uyarak yerine getiriyoruz. Belediyemiz bünyesinde bir ekip oluşturarak nikah ve düğünlerde kurallara uyulup uyulmadığını denetledik, kurallara riayet etmeyenlere de gerekli uyarı ve ikazları yaptık." ifadesini kullandı.

Genç, yoğun mesaiye aldırmadan vatandaşların taleplerine yetişmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türk vatandaşlarının yanında yabancı uyrukluların da nikahlarını kıyıyoruz. Çok sayıda çiftimizin nikahını bizzat kıydım. Bu anlamda da her bir çiftimizin davetine icabet etmeye gayret ediyorum. Evlendirme memurluğumuz da hem hafta içi hem de hafta sonu yoğun mesai harcayarak nikah taleplerini büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Ben kendilerine yoğun gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten de gece gündüz demeden her talebi karşılamaya çalışıyorlar."

Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı uyruklu 167 çiftin de nikahının kıyıldığı belirten Genç, şunları kaydetti:

"Çok sayıda Suriyeli ve Afganistanlı sığınmacının yaşadığı Trabzon'da yabancı uyruklular kategorisinde 40 nikahla Afganistan vatandaşları ilk sırayı aldı. İkinci sırayı 35 nikahla Suriye, üçüncü sırayı 16 nikahla Almanya, dördüncü sırayı 13 nikahla Rus uyruklular ve bunu sırasıyla Azerbaycan 12, İran 12, Gürcistan 10, Ukrayna 7, Fas 5, Kanada 2, Irak 2, Avusturya 1, Bulgaristan 1, Kazakistan 1 uyruklular takip etti. Toplamda 15 farklı ülke uyruklu kişinin nikahları kıyıldı. 2019 yılında ise 23 ülke uyruklu kişinin nikahı kıyılmıştı. Yabancı ülke vatandaşları olan çiftler yasal süreçleri tamamladıktan sonra tercümanlar eşliğinde memurluğa başvurarak nikahlarını kıyabiliyor. "


Editör: TE Bilisim