TRABZON (AA) - Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta da öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı'nda (TYT) ter döküyor.

TYT, Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü ve ilçelerde 96 sınav binasında 1357 salonda gerçekleştiriliyor.

Sınava il genelinde 25 bin 698 kişi müracaat etti. Adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine geldi.

Dezenfektan ve maske dağıtılan adaylar, kimlik kontrolünün ardından sınav salonlarına alındı.

Bazı adayların geç kalmamak için sınav salonlarına koşarak geldiği, ailelerin de binaların dışında çocuklarının heyecanını paylaştığı görüldü.

- Ordu

Ordu'da da öğrenciler sabah saatlerinde sınava girecekleri okullara geldi.

Maske kullanımına özen gösteren öğrenciler için okul girişlerine dezenfektan konulduğu görüldü. Adaylar, evrak kontrollerinin ardından okullara alındı.

Çocuklarına başarı dileyen veliler okul çevresinde beklemeye başladı.

Bazı aileler ise okul yakınındaki sahilde sınav bitiş saatini bekliyor. Çocukları için Kur'an-ı Kerim okuyan veliler sahilde kısmen yoğunluk oluşturdu.

- Giresun

Giresun'da da üniversite adayları sınavda ter döküyor.

Kent genelinde belirlenen okullarda gerçekleştirilen sınava öğrencilerin geç kalmaması için polis ekipleri önlemler aldı.

Sınava giren adaylara maske ve dezenfektan dağıtıldı.

- Rize

Rize'de sabahın erken saatlerinde sınava girecek kişiler sınav merkezlerine geldi.

Şehir merkezi ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinde öğrencilerin olumsuzluk yaşamaması için hizmet verildi.

Merkez ilçede 9, Çayeli ve Ardeşen'de 3'er, Pazar ilçesinde 2 olmak üzere kimliğini kaybeden 17 aday için belge hazırlanarak sınava katılımları sağlandı.

Velileri de sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerde yoğunluk oluşturdu. Velilerin bir kısmı çocuklarını beklerken Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

- Bayburt

Bayburt Üniversitesi Baberti Kampüsü'ne gelen öğrenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyarak binaya giriş saatini bekledi.

Öğrenciler ellerini dezenfekte ettikten sonra okul binasına alındı. Veliler ise dışarıda heyecanla çocuklarını beklemeye başladı.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de de öğrenciler erken saatten itibaren Gümüşhane Üniversitesi Merkez Kampüsü'ne geldi.

Polis ekiplerinin yol güvenliği ve önlem aldığı alanda fakültelere gelen öğrencilere dezenfektan ve maske dağıtıldı.

Kimlik kontrollerinin ardından öğrenciler sınav salonlarına alınırken aileleri dışarıda çocuklarının heyecanını paylaştı.

- Artvin

Artvin'de sınava girecek adaylar erken saatlerden itibaren Artvin Çoruh Üniversitesi Şehir Yerleşkesi Kampüsü'ne geldi.

Öğrenciler kimlik kontrolleriyle sınav salonuna alınırken bazı aileler dışarıda bekleyerek çocuklarının heyecanına ortak oldu.

İl genelindeki 13 merkezde gerçekleştirilen sınavda 3 bin 155 öğrenci ter dökecek.

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yol güzergahlarında ve sınav merkezlerinde güvenlik önlemleri aldı.

Editör: TE Bilisim