TOKAT (AA) - Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eroğlu 19 Mayıs tarihinin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine de sahip olduğunu belirtti.

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlayan bağımsızlık hareketinin, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılıp Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlandığını hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yarınlarımızın güvencesi olan gençlerimiz, ülkemizin sadece zenginliği değil aynı zamanda değişim potansiyelinin de kaynağıdır. Genç nüfusa sahip olmak bizler için büyük bir şanstır. Özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, kendi toplumunun değerlerinden evrensel doğrularından haberdar olan ve hayat güçlüklerinin üstesinden gelebilecek donanımlı ve yetenekli gençler yetiştirmek en temel görevimizdir. 19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yaktığı, tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk milletini aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nızı ve Gençlik Haftanızı en içten duygularımla kutlar, kaderde, kıvançta ve tasada bir ve beraber olan milletimize, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar dilerim."

Editör: TE Bilisim