Son dakika haberi: Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu bölgesinde gün içerisinde artçı sarsıntılar yaşanırken merkez üssü  Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 şiddetinde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer kurumlardan açıklamalar peş peşe geliyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gidiyor. Ayrıca Kızılay ve AFAD'ın yanı sıra yardım kuruluşları da bölgeye intikal ediyor

KANDİLLİ 6,8 OLARAK AÇIKLADI

Son depremin ardından Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,8 olarak belirledi. Deprem yerin 10,0 km derinliğinde meydana geldi.

BAKAN SOYLU ACI HABERİ VERDİ

 Son dakika: İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı. Bakan Soylu ise yaşanan depremin ardından "''Elazığ Sivrice, Maden, Pötürge ile irtibat kurduk. Tüm arkadaşlarımız görevleri başında. Sivrice'de4-5 yıkık bina var. Elazığ merkezde 10 binada hasar var. Pötürge'de bir kaç binada yıkılma olduğu bilgisi var. Köylerden sağlıklı bilgi almaya çalışıyoruz. Doğanyol'da malesef bir kişi hayatını kaybetti. Şu ana kadar toplam veefat eden vatandaş sayımız 4'' dedi

100'DEN FAZLA EV YIKILDI

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55’te yerin 6.75 kilometre derinliğinde 6,8 büyüklüğünde deprem oldu.

Deprem Malatya, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Tunceli ve birçok ilde de hissedildi.

Yaşanan depremin ardından açıklama yapan Malatya’nın Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, “100’den fazla ev yıkıldı. Bölgemizde çadırlar kurmaya çalışıyoruz” dedi.

DEPREMİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Devlet Bahçeli: Seçimi mayıs ayında bitirelim Devlet Bahçeli: Seçimi mayıs ayında bitirelim

AFAD: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Son dakika: 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor. Sivrice'deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti" dedi.

AKAR'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı, "İl merkezi ve askeri tesislerden olumsuz bir haber yok" dedi.

FAHRETTİN ALTUN: DEVLETİMİZ TÜM KURUMLARIYLA TAKİPTE

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, depremin ardından,"Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun! Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla olayın takipçisidir, vatandaşlarımızın emniyeti, can güvenliği önceliğimizdir. Allah milletimizi her daim korusun, kollasın!" açıklamasında bulundu.

VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Elazığ’daki 6,8’lik deprem Siirt’te de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar sokağa döküldü.

Siirt kent merkezi ve ilçelerinde hissedilen deprem nedeniyle, Siirt’te vatandaşlar sokağa döküldü. Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki deprem, Siirt’te korkuya neden oldu. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Depremin paniğini yaşayan bazı vatandaşlar ise kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek, korku dolu bekleyişlerini sürdürdü.

Son dakika haberi! Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de çok şiddetli şekilde hissedildi. Vatandaşlar deprem anında sokağa döküldü.Son dakika haberi! Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de çok şiddetli şekilde hissedildi. Vatandaşlar deprem anında sokağa döküldü.

(AYRINTILAR GELİYOR...)

Editör: TE Bilisim