SAMSUN (AA) - Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, yapımında sona gelinen Kavak Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan ve yıl içinde hizmete açılması planlanan 40 yataklı yeni hastaneyi gezen Saygılı, Kavak Devlet Hastanesi Müdürü Uğur Barış ve yetkililerden bilgi aldı.

Saygılı, yapımında sona gelinen yeni hastanenin hizmete açılmasıyla vatandaşlara daha iyi ve sağlıklı hizmet verilceğini ifade etti.

İlçede mevcut 20 yatak kapasiteli hastanede sağlık hizmeti verildiğini anlatan Saygılı, yeni yapılan Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle, mevcut hastanenin yaşlı bakım ve huzurevi olarak kullanılacağını söyledi.

Kaymakam Saygılı ile ziyarete katılan AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, ilçede yapılan, ihtiyaç duyulan ve yapılması gereken tüm yatırım ve hizmetlerin takipçisi olduklarını kaydetti.

- Havza'da canlı hayvan pazarı modernizasyon çalışmaları

Havza'da canlı hayvan pazarı modernizasyon çalışmaları kapsamında yer teslimi yapıldı.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Canlı Hayvan Pazarı modernizasyon çalışması ile canlı hayvan pazarının üzerinin çelik konstrüksiyon ile kapatılacağını ve yeni bir idari bina yapılacağını, işin 255 günde tamamlanacağını belirtti.

Canlı hayvan pazarının modernize edilmesi için bir süredir çalışmaların devam ettiğini söyleyen Özdemir, şunları kaydetti:

"Yapılan projelendirme ve tamamlanan ihale aşaması neticesinde nihayet yer teslimi yapmaktayız. 1 milyon 947 bin 937 liraya mal olacak canlı hayvan pazarı modernizasyonu için yüklenici firma yetkililerine bugün itibari ile yer teslimi yaptık. İnşallah yağışlar başlamadan çalışmalar tamamlanacak. Yapılan çalışmalarımızda önceliğimiz insan ve hayvan sağlığını koruma ve burada alışveriş yapan çiftçi ve besicilerimize modern bir hizmet sunmak. Bölge çiftçimize hizmet edecek olan canlı hayvan pazarımızı modern bir hale getirmek. Projemiz tamamlandığında hem insanlarımızı hem de hayvanlarımızı yazın sıcaktan kışın yağmurdan koruyacak kapalı bir hayvan pazarına kavuşacağız. Halkımıza ve bölge çiftçimize hayırlı olsun."

Yüklenici firma Metrik Grup Yetkisi Hami Yıldırım ise kısa süre içinde çalışmalara başlayacaklarını belirtti.


Editör: TE Bilisim