SAMSUN (AA) - Ladik İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik ekipleri tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında HES kodu denetimlerine devam ediliyor.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği koronavirüs tedbirleri talimatı kapsamında HES kodu zorunluluğu getirilmesinin ardından Ladik İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ve trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Trafik ekiplerince sorumluluk alanına giren kara yolları ile mahalle grup yollarındaki kontrol noktalarında ilçeye giriş yapan vatandaşlara ve araçlara HES kodu uygulaması yapıldı.

Ekiplerce ayrıca maske takma, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi konusunda vatandaşlar ve araç sürücülerine uyarılarda bulunuldu.

-​​​​​​​ Ladik'te halk pazarı yeniden açıldı

Ladik'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 4 haftadır kapalı olan halk pazarın yeniden açılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Kaymakam Adem Eser, AA muhabirine, Kovid-19 salgınının ilçede artış göstermesi nedeniyle çarşamba günleri kurulan halk pazarının İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereğince kapatıldığını hatırlattı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği yarından geçerli olmak üzere her türlü pazarın sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günler hariç açılabileceğinin kararlaştırıldığını anlatan Eser, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında pazarların gözetim ve denetim altında bulundurulacağını kaydetti.

- Havza'da Kovid-19 kapsamında pazar yerinde denetim yapıldı

Samsun'un Havza ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında pazar yerlerinde denetim gerçekleştirildi.

Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Özkan Parlak, Zabıta Müdürü Erhan Demir ile emniyet ve zabıta mensuplarının katılımıyla ilçede kurulan sebze ve kuru gıda pazarları denetlendi.

Yılmaz ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet ederek maske kullanımı, sosyal mesafe ve uyulması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Yılmaz, yeni normalle hayatlarına yeni uygulamaların girdiğini belirterek, "Sosyal mesafe ve maske artık hayatımızın birer gerçeği. Kurallara uymak hem kendi hem de yakınlarımızı korumak adına önemli. Son günlerde ilimiz, vaka sayıları ile gündemde. Bunun önüne geçmek ve kendimizi korumak için kurallara sıkı sıkıya uymamız lazım. Sadece esnafımızın değil halkımızın da kurallara sıkı sıkıya uyması gerekli." dedi.

Özdemir de yapılan her çalışmanın ve alınan her tedbirin halkın sağlığını korumak için olduğunu vurgulayarak, "Bizler üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Halkımızın da bizlere alınan tedbir kararlarına uyarak destek vermeleri önemli. Bu iş toplumun sadece bir tarafının yapacağı mücadele ile bitmez. Bu sıkıntının bir an evvel atlatılması esnafımız ile halkımız ile kamı kurumları ile birlikte için topyekun mücadele önemli." diye konuştu.

- Havza Belediyesinden kira ve sıcak su bedelinde indirim

Havza Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle belediyeye ait iş yeri kiralarında ve sıcak su bedelinde indirim kararı alındı.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in başkanlığında Havza Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldü.

Özdemir, Kovid-19 salgını nedeniyle esnafa destek olmak adına belediye mülkiyetinde bulunan taşınmazlarda faaliyet gösteren kiracılarının kira bedellerinde yüzde 60 indirim yapıldığını belirterek, "Kaplıca ve termal tesislerimizden kullanılan sıcak su bedellerinde ise yüzde 50 indirim yaptık. Yine Kovid -19 ile mücadele kapsamında faaliyetleri tamamen durdurulan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca kira bedeli alınmayacak ve kapalı kaldıkları süre sözleşmelerinin sonuna ilave edilecektir." dedi.

Konuşmanın ardından görüşülen gündem maddeleri kabul edildi.


Editör: TE Bilisim