SAMSUN (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "çok yüksek riskli" kategorisindeki Samsun, Kastamonu, Tokat, Sinop, Çorum, Amasya ve Çankırı'da denetimler devam ediyor.

Sağlık Bakanlığınca son açıklanan haftalık verilere göre 100 binde 678,72 ile en yüksek Kovid-19 vakası görülen il Samsun'da denetimler, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İstanbul ve Ankara'dan getirilen takviye polislerle sürdürülüyor.

Ekipler, İstiklal, Gazi, Mecidiye caddeleri ile Saathane ve Cumhuriyet meydanlarında bariyerler kurarak, maske kullanımı ve sosyal mesafe denetimi, ateş ölçümü ile Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması gerçekleştiriyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise araçlarla cadde ve sokaklarda sık sık uyarı anonsları yapıyor.

Zabıta ekipleri, semt pazarlarında ve yoğunluk yaşanan yerlerde vatandaşları sosyal mesafe ve maske tedbirleri konusunda uyarıyor.

- Kastamonu

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Haftalık Tematik Denetimler" genelgesi kapsamında Kastamonu'da iş yerleri ile cadde ve meydanlarda emniyet ekiplerince vatandaşlara yönelik HES kodu sorgulaması yapıldı.

Köylerde jandarma ekiplerince yoğun denetimler sürdürülüyor. İlçelerde de kaymakamlar başkanlığında denetimler devam ediyor.

- Tokat

Tokat'ta görevliler, Behzat ve Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda denetim yaparak, esnaf ve vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulundu.

İl merkezinde cami hoparlöründen maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesiyle ilgili de uyarı yapılıyor.

Polis ve jandarma ekiplerinin denetimleri devam ediyor.

- Sinop

Sinop'ta, emniyet ve jandarma ekiplerince HES kodu sorgusu, maske ve sosyal mesafe denetimleri aralıksız sürdürülüyor.

Kentte valilik önderliğinde kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından da vatandaşlara yönelik bilgilendirici faaliyetler yürütülüyor.

Kentte "Haftalık Tematik Denetimler" kapsamında ise iş yerleri kontrol ediliyor.

- Amasya

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kentte salgını kontrol altına alma seferberliği çerçevesinde şehir merkezindeki tedbir ve uygulamaları inceledi, esnaf ve vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Şehrin giriş ve çıkış noktalarında jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerinin kontrolleri de sürüyor.

Araçlarda sürücü ve yolcuların seyahat izin belgeleri inceleniyor, ateş ölçümleri yapılıyor.

Devlet Bahçeli: Seçimi mayıs ayında bitirelim Devlet Bahçeli: Seçimi mayıs ayında bitirelim

Araç içi yolcu sınırı ve sosyal mesafeye bakılarak, sürücü ve yolculara maske dağıtılıyor.

- Çorum

Kontrollü normalleşeme sürecinin başladığı 2 Mart'tan bu yana vaka sayısının 11,5 kat arttığı Çorum'da denetimler sıkılaştırıldı.

Kolluk kuvvetleri, şehrin giriş çıkışlarında HES kodu denetimi gerçekleştiriyor. Kent merkezindeki Gazi, İnönü, Bahabey caddeleri ile Hürriyet ve Kadeş Barış meydanlarında maske ve sosyal mesafe denetimi yapılıyor.

Tedbirlere uygun davranmayan vatandaşlar uyarılırken, daha önce uyarı aldığı tespit edilen kişiler hakkında idari işlem başlatılıyor.

Öte yandan, belediye ekiplerinin dezenfeksiyon çalışmaları devam ediyor.

- Çankırı

Çankırı'da iş yerleri ile cadde ve meydanlarda emniyet ekiplerince vatandaşlara yönelik HES kodu sorgulaması yapıldı.

Polis ve jandarma tarafından il genelinde koronavirüs denetimleri sürdürülürken, zabıta ekipleri de pazarlarda vatandaşları sosyal mesafe ve maske tedbirleri konusunda uyarıyor.


Editör: TE Bilisim