SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kentte salgının etkilerini en aza indirerek yaza çok daha rahat girilebilmesi için tam kapanma sürecinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Samsun Valiliğinde yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Dağlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, tam kapanma süreci, Vefa Sosyal Destek gruplarının çalışmaları, engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri görüşüldü.

Kaymakamlar ve ilgili kurum müdürleriyle video konferans ile bir araya geldiği toplantıda Vali Dağlı, 5-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri kapsamında, PTT kartına ya da IBAN numarasına ödemesi yapılacak olanların haricindeki hak sahibi ödemelerinin görevliler tarafından yapılacağını belirterek aksaklık yaşanmaması talimatını verdi.

Dağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, "Tam kapanma sürecinde kolluk birimlerimiz tarafından seyahat izin belgeleri ile muafiyet belgeleri zaman ve güzergah açısından titizlikle denetlenmekte ve suistimale asla izin verilmemektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi numarası üzerinden ulaşan kıymetli büyüklerimiz ile ağır hastalığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek gruplarımız tarafından ikametlerine götürülmek suretiyle karşılanmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Vali Dağlı, şunları kaydetti:

"İlimizde salgının etkilerini en aza indirerek yaza çok daha rahat girebilmemiz için tam kapanma sürecini çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu noktada kıymetli Samsunlulardan istirhamımız, biraz daha sabır göstererek İçişleri Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelgede belirtilen tüm kural ve tedbirlere istisnasız riayet etmeleridir."

Editör: TE Bilisim